..

..

ANWAR GEMBIRA PETUNJUK SAIFUDDIN ABDULLAH BAKAL NAIK PANGKAT PKR

on Thursday, October 15, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

"Ada tidak menambah, tiada tidak berkurang." Demikianlah perumpamaan yang sesuai buat Saifuddin Abdullah yang bukan sahaja ditolak oleh para pengundi Parlimen Temerloh, bahkan gagal juga menjalankan tugas dan tanggungjawab beliau selaku Timbalan Menteri (mantan) dan ahli Majlis Tertinggi UMNO.

Para pemimpin dan akar umbi UMNO Barisan Nasional amat bersyukur dan berterima kasih pada beliau kerana tidak lagi menjadi duri dalam daging kepada parti.

Ia bukanlah suatu kehilangan besar kepada UMNO sebagaimana perletakan jawatan Dr. Boo Cheng Hau (DAP) selaku Ketua Pembangkang Johor dan krisis-krisis dalaman DAP dan PKR dewasa ini.

Rata-rata para pemimpin dan akar umbi UMNO, Barisan Nasional, DAP, PAN dan PAS merasa drama politik PKR akan lebih menarik dan rancak selepas 22 ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) menghantar petisyen bantahan ke atas penubuhan Pakatan Harapan dan tertunggu-tunggu kecenderungan politik Saifuddin samada sebagai fraksi dan kroni kepada Presiden atau Timbalan Presiden PKR.

Sudah pasti sebagai seorang ahli politik berpengalaman beliau mempunyai "hidden agenda" dan "personal interest" sendiri mengapa memilih wadah perjuangan PKR dan tidak PAS, PAN atau DAP.

Jika berdasarkan kenyataan Dr. Wan Azizah Ismail bahawa Anwar Ibrahim gembira dengan kemasukan Saifudin ke dalam PKR, ia merupakan suatu petunjuk dan isyarat jelas kepada penyandang-penyandang kerusi tertinggi parti samada Presiden, Timbalan atau Naib-naib Presiden bahawa Saifuddin sedang mengintai dan dipersiapkan untuk menduduki salah satu dari kerusi-kerusi tersebut.

Jika pemilihan PKR sebelum ini menyaksikan puluhan laporan salah laku dan penyelewengan serta jutaan ringgit berterbangan selain dari meja dan kerusi, maka kehadiran Saifuddin dilihat tidak akan menjadikan pemilihan akan datang lebih baik dari sebelumnya.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.