..

..

ALAHAI..SEBAB BERNIAGA PULUH TAHUN ALASAN MBPP TIADA TINDAKAN DI LEBUH CARNAVON @dzainalabidin @RRafizal

on Tuesday, October 6, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Amat mengecewakan jawapan oleh Majlis Bandaraya P.Pinang berhubung aduan oleh rakyat mengenai peniaga di Lebuh Carnavon yang berniaga atas alasan menganggu lalu lintas. 

Jawapannya peniaga di situ sudah berniaga berpuluh tahun !!
Mengapa alasan   ini digunakan untuk peniaga di Lebuh Caranvon  ini  berbanding tindakan tegas penguatkuasaan oleh MBPP dan MPSP terhadap peniaga2 lain di negeri ?

Mereka pun sudah lama berniaga tetapi tetap diberi notis roboh oleh PBT .
peniaga Melayu diambil tindakan dan dikenakan notis roboh dan saman 


Apakah penguatkuasa PBT di negeri ini memilih bulu dalam menguatkuasa undang-undang ? Atau peniaga di situ cukup kebal  ?? 

Antara  Undang-undang Kecil (UUK)  selalu dikenakan kepada penjaja ialah  iaitu menjaja tanpa lesen, 8(2) menjalankan perniagaan dengan menimbulkan halangan atau gangguan lalu lintas dan pejalan kaki serta 8(4) tidak memindahkan alat-alat perniagaan selepas perniagaan ditutup.


Jika begini   sikap diamalkan  PBT ,   rakyat dan peniaga Melayu yang berdepan tindakan penguatkuasa  terutamanya akan terus mempertikaikan ketidakadilan dan intergriti  perlaksanaan penguatkuasaan diambil  kerajaan DAP !


4 Responses

 1. Anonymous says:

  itu yang majority org melaya penang terutama pengikut pas yang mahukan....so janganlah kit merungut atau nak buat tunjuk persaan kat sana....

 2. Anonymous says:

  dah kau yg sokong DAP perintah...kau tanggunglah akibatnya.......

 3. Anonymous says:

  lu orang sokong...lu orang terima akibatnya
  cine lu orang percaya......ish ish ish...macam tak bqca sejarah...baru beri 1000 2 ...dah kata dap bagus......ha sekarang..

 4. Anonymous says:

  lu orang sokong...lu orang terima akibatnya
  cine lu orang percaya......ish ish ish...macam tak bqca sejarah...baru beri 1000 2 ...dah kata dap bagus......ha sekarang..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.