..

..

WARTAWAN SOKONG RABIES CARE DIPECAT BUKTIKAN MALAYSIAN INSIDER ADALAH LIDAH DAP

on Monday, September 21, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Anak saudara Karpal Singh, Dalbinder Singh bekas seorang wartawan The Malaysian Insider (TMI) telah dipecat oleh portal berkenaan kerana menyokong badan bukan Kerajaan (NGO) yang membantah penghapusan anjing liar oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng. 

GPB tak terkejut dengan isu ini kerana jelas mana-mana media yang melaporkan keburukkan pemerintahan kerajaan DAP akan diambil tindakan seperti mana berlaku kepada Utusan , TV3 yang dilarang memasuki sidang DUN P.Pinang .

Tambahan pulak media pro pembangkang seperti The Malaysian Insiders (TMI)  yang mana sudah tentunya dikawal DAP  . Jadi berita-berita dilaporkan mestilah memihak Guan Eng dan DAP dan bukannya memihak rakyat yang bantah . 

Stail kebebasan bersuara dan akhbar  ala DAP ini adalah meniru apa dilaksanakan PAP di Singapura.


Walaupun tunjuk perasaan oleh beberapa NGO dan Rakyat Pulau Pinang membantah penghapusan anjing liar ini secara beramai-ramai, rayuan dan permintaan mereka tidak diendahkan oleh Guan Eng 

One Response

  1. Anonymous says:

    Bagus! Tegas dan straight to the point ambik keputusan.

    Berbanding oranag melayu, akan bersandiwara terlebih dulu, lemah dan keudian senyap....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.