..

..

WAKIL NEGARA RASUAH PALING TERUK CUBA NAK AJAR MALAYSIA !!

on Thursday, September 3, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Tahun 1998 Naib Presiden Amerika memalukan Perdana Menteri Malaysia dihadapan pemimpin-pemimpin Asia Pasifik dlm sidang APEC di Kuala Lumpur. Pada masa tersebut, kita pertahankan Perdana Menteri  dan mengutuk tindakan tersebut. Semala, sekali lagi pihak luar cuba memalukan Perdana Menteri dan Malaysia. Beliau adalah Jose Ugaz dari Peru. Wakil pertubuhan dari negara Peru mengkritik Perdana Menteri dalam satu majlis Persidangan Anti Rasuah Antarabangsa (IACC).

Tentang 1MDB dan RM 2.6 billion telah banyak kali diperjelaskan oleh Perdana Menteri dan banyak pihak. Semua pihak hanya perlu dapatkan laporan rasmi setelah semua siasatan yang dilakukan oleh pihak yang dipertanggungjawab selesai. Namun agenda Yahudi tetap ada. Pencacai-pencacai Yahudi di Malaysia seperti pembangkang sudah pasti akan mengambil kesempatan mendgadakan forum untuk memburukkan negara dan Perdana Menteri.

Berbalik kepada Jose Ugas yang datang dari Peru, untuk makluman semua, Transparency Index Malaysia tahun 2014 = 50/175, meningkat dari 60/175 (2011). Ini berlaku semasa pemerintahan DS Najib Tun Abdul Razak. Manakala Transperancy Index bagi Peru pula adalah 85/175, jatuh dari ranking 83/175 (2011). Daripada teruk kepada lebih teruk. Dan semalam, Jose Ugaz yang juga ahli perundangan Peru, ingin mengajar Malaysia tentang 'transparency' atau ketelusan. 

One Response

  1. Anonymous says:

    PM aje yang memalukan Malaysia, eh betul ke?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.