..

..

TUN M PERTAHAN BERSIH4.0 BUKAN PERKAUMAN , TUDUH KERAJAAN DALANG HIMPUNAN MERAH

on Sunday, September 27, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments




MELAKA - Bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad mendakwa kerajaan adalah dalang di sebalik himpunan baju merah yang berlangsung pada 16 September lalu.

Beliau berkata, sebahagian besar peserta perhimpunan tersebut terdiri daripada ahli Umno dan masyarakat Felda yang diberikan kemudahan pengangkutan serta wang saku untuk menghadiri perhimpunan berkenaan.

“Kebanyakan peserta yang hadir ke perhimpunan tersebut datang dari Felda menggunakan bas kerajaan dan mereka diberi duit dan makanan. Jadi ia seolah-olah kerajaanlah di belakang perhimpunan itu.

“Hanya orang di dalam kerajaan yang boleh membenar dan menggunakan kemudahan tersebut,” katanya kepada pemberita pada sidang media selepas menghadiri Human Rights Public Forum sempena United Nation’s International Day of Peace 2015 yang
dianjurkan Mallaca Bar di sini, semalam.

Sementara itu, Mahathir berkata, sentimen perkauman tidak dibangkitkan dalam perhimpunan Bersih 4.0 yang disertainya sebelum ini.

Bagaimanapun, katanya, beliau melihat isu tersebut sengaja diwujudkan sendiri oleh kerajaan melalui himpunan baju merah.

“Saya berada di perhimpunan baju kuning itu tetapi mereka tak berkata apa-apa tentang perkauman. Mereka hanya mahukan Perdana Menteri berundur. Itu sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, Mahathir berkata, situasi negara dalam pelbagai aspek hanya akan pulih selepas siasatan terhadap 1MDB selesai.

Komen GPB

Cukup lah Tun M nak pertahan himpunan Cina BERSIH 4.0 yang perkauman  dan perlekehkan Himpunan Merah Melayu .  Orang yang hadir dari cerok Felda dan kampung  di himpunan Merah itulah yang sokong Tun masa menjadi PM .

Mereka turun ke himpunan Merah bukan siapa paksa atau suruh pun . Mereka  datang sebab sayangkan  kerajaan & bangsa Melayu.

Tindakan  Tun  turun BERSIH 4.0 itu membuatkan orang Melayu kecewa dan sedih  kerana bagi mereka  apa dipejuangkan Tun dulu kini sudah hancur !!




5 Responses

  1. Anonymous says:

    Tang bab memihak kat cina ni aku tak sebulu dgn tun.

  2. Anonymous says:

    Patutnya makin lama hidup makin matang, tetapi TUN M sudah nyanyuk nampaknya...
    Cina siap pijak gambar pemimpin melayu,kencing gambar bapa kemerdekaan semua baik bagi TM..melayu berhimpun aje rasis...apa nak jadi TUN...jgn makin tua jadi tong taik sudah.

  3. Anonymous says:

    Pukimak kau mahathir mamakkutty celaka.

    Aku bukan orang felda, tak dapat apa2 kemudahan, baju pon aku beli, kau taju tak pukimak kau mahathir.

    Aku melayu, himpunan utk bangsa aku bersatu, kau mahathir mamak haramjaddah, diam lah tua bangka tak mampos mampos lagi kau nie celaka.

  4. Sama ada Vincent Tan tu Balachi Tun atau Tun jadi Balachi Vincent Tan

  5. Usah lah maki banyak Keling Tua yg dah nak masok Gol tu....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.