..

..

HIMPUNAN MERAH #RAKYATBERSATU 100 RIBU TUNJUK SEMANGAT PERPADUAN UTUH #MELAYUBERSATU #HIMPUN16

on Wednesday, September 16, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments



100 ribu orang peserta  dianggarkan membanjiri Himpunan Melayu Bersatu di Padang Merbok yang berarak dari 5 lokasi di sekitar Kuala Lumpur sejak tenghari tadi . Mereka tiba ke himpunan anjuran PESAKA ini datang dari seluruh negara sejak malam tadi .

Memang meriah himpunan dan tiada sebarang kekecohan berlaku hingga saat ini dan keadaan aman terkawal .  

Menariknya himpunan kali ini majoritinya adalah anak muda Melayu berbanding BERSIH4 majoriti kaum CINA .

Difahamkan ada usaha macai2 RBA kini membuat poster2 palsu berunsur perkauman di media sosial sedang dibuat untuk memburukkan himpunan ini . 

Tahniah kepada POLIS berjaya kawal himpunan dengan aman !
















5 Responses

  1. Anonymous says:

    Sudah tiba masanya puak2 cinapek memenuhi penjara2 atas kesalahan menipu, memfitnah dan menghasut! Jangan biarkan RBA DAPIG berkeliaran!

  2. Anonymous says:

    TAHNIAH MELAYU NI BARU NAMPAK DAH BERSATU. DAP MESTI KECUT TELOQ MAA. DAP P MAMPUS DARI MALAYSIA.

  3. Anonymous says:

    Hebat. Ada perarakan menyokong Kerajaan. Hanya di Malaysia.

  4. Anonymous says:

    Anon, Lu dah check your facts right, tak? Jangan menyondol tak tentu fasal, twisting facts. Ade ke ssape kata ini himpunan menyokong kerajaan? Klau ye pon, ade aku kesah? Kerajaan tu dilantik cara demokrasi. So, memang ptut dipertaahankan. Jangan nak ikut telunjuk puak pelampau yang termakan hasutan orang luar.

  5. Anonymous says:

    Hanya tabik yang mampu aku berikan kat hampa semua kerana memertabakan bangsa Melayu Islam di MALAYSIA. Terima Kasih Allah.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.