..

..

DATUK KHAIRUDDIN DITANGKAP POLIS KETIKA CUBA LARI PINTU BELAKANG !

on Saturday, September 19, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Bekas pemimpin Umno yang juga merupakan orang kuat Tun Mahathir, Datuk Khairuddin Abu Hassan telah ditangkap kerana didakwa cuba memudaratkan demokrasi berparlimen.

Peguamnya, Matthias Chang memberitahu pihak media bahawa Khairuddin telah dibawa ke Ibupejabat Polis Daerah Dang Wangi dan sedang disiasat di bawah Seksyen 124C Kanun Keseksaan.

Awal hari ini bekas timbalan ketua Umno bahagian Batu Kawan itu mendapati dia dan Matthias telah dilarang daripada meninggalkan negara ini.

Dia sepatutnya pergi ke Bukit Aman pada hari Isnin untuk disoal siasat berhubung dokumen yang dikemukakan kepada pihak berkuasa Switzerland berkaitan skandal 1MDB.

Ketika ditangkap, Khairuddin sedang cuba melarikan diri melalui pintu belakang rumahnya setelah Polis menyerbu melalui pintu hadapan. Bagaimanapun, sepasukan lagi anggota Polis berjaya menahan Khairuddin di pintu belakang rumahnya. - Utaranews.com


One Response

  1. Anonymous says:

    If not mistaken 1MDB were auditted by kpmg and deloitte, fuckatan is trying to create the bad sentiment, they are like ' habis modal' or desperados and wants to see the rightfully selected gov goes down. In that case the gov should 'punish' them to the hightest extend of possible defarmation suit and shouldnt ' bagi muka'

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.