..

..

MENTERI LEPASAN OXFORD BUAT KENYATAAN BODOH KENA TIBAI FAIZAL TAHIR

on Wednesday, August 12, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments




inilah dikatakan kenyataan 'bangang' oleh seorang menteri lepasan Universiti Oxford apabila menyamakan sokongan terhadap sebuah kelab bolasepak liga Inggeris, Liverpool seperti menyokong parti Pas.

Wajarkah seorang menteri yang memegang jawatan menteri belia dan sukan mengeluarkan kenyataan begitu??? Mempolitikkan sukan kegemaran ramai anak muda generasi baru ini?

Semua  tahu, beliau tidak meminati pasukan Liverpool dan menyokong penuh pasukan 'the reds devil' yang kononnya gah hebat apabila memenangi piala inggeris terbanyak setakat ini. Tetapi KJ harus ingat, Man U masih tidak mampu memecah rekod Liverpool memenangi liga juara-juara eropah.

KJ sepatutnya tidak mengeluarkan kenyataan yang kononnya dikatakan melawak itu dengan menyamakan memberi sokongan terhadap sebuah parti Islam itu.

Dengan kenyataan bodoh beliau itu, beberapa artis terkenal tanah air tampil membidas kenyataannya. Antaranya ialah Faizal Tahir dan Hafiz Hamidun.

Menurut Faizal Tahir, kenyataan KJ yang dikatakan lawak itu telah membuatkan beliau hilang rasa hormat kepada menteri belia dan sukan itu.

Katanya, sebagai menteri yang disanjung dan dihormati oleh anak-anak muda di negara ini, beliau tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan bodoh seperti itu kerana akan merosakan hubungan baik anak muda kini dek kerana meminati hobi yang sama.

Faizal turut mempersoalkan dengan mengatakan, susahkan KJ untuk menghormati penyokong kelab lain walaupun kelab kesukaannya sedang meningkat naik.

Oleh itu, beliau berharap, anak muda yang menyokong kelab MU supaya tidak melakukan tindakan bodoh seperti KJ.

"Serius KJ? Lawak yang sangat buruk. Sebetulnya saya hilang hormat kepada lelaki ini. Saya penyokong sejati Liverpool, berdarah merah Liverpool."Saya sokong mereka ketika turun dan naik. Saya tahu Manchester United (MU) satu pasukan hebat dan saya menghormati mereka sebagai kelab terbesar di dunia. Tetapi ini?? Kebodohan menghancurkannya. Saya pasti peminat MU tidak sebegitu bodoh kerana ini," kata Faizal.

Menurut Hafiz pula, kenyataan bodoh yang dikeluarkan oleh KJ itu tidak mendapat sokongan dari penyokong MU kerana mereka menyedari itu merupakan satu kenyataan bodoh dari seorang menteri kelulusan Universiti Oxford.

"Sorry YB, tak ada keyboard warrior nak support your lame joke towards LFC. #MUFC fans should always respect other teams!" kata Hafiz Hamidun.

Hahaha... kan dah kena sound setepek dengan dua orang artis ni. Itulah, lain kali tolong hormat penyokong lain sama - UTARA NEWS-


2 Responses

  1. Anonymous says:

    bangang lawan sibodoh.

  2. Anonymous says:

    Yang dikata itu hanya perumpamaan sahaja...bukan maksudnya betul2 gitu...yg tibai pun sama jugak..agak2 dia akan bela ke bila Islam yg kena.. dia lebih besarkan bola dia dari agama dia..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.