..

..

FITNAH JAHAT TERHADAP PM NAJIB & ISTERI DI SINGAPURA

on Tuesday, August 11, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsDunia akhir zaman dipenuhi FITNAH & segala cerita rekaan manusia hati jahat untuk disebarkan meluas di media sosial . 

Terbaru di majlis PM di Singapura , mereka memfitnah mengapa perlu dibawa dalam gambar di atas  sertai mengapa berjalan dahulu dihadapan PM . 

1. Kenapa PM Malaysia bawa isteri ?
Kerana jemputan yg dikeluarkan oleh kerjaan singpore adalah berdua. Ketua negara dan isteri. PM negara lain pun bawa isteri juga ( lihat gambar dibawah ini yang tidak disebarkan pemfitnah ) 
Soal nak bawa tak bawa tak timbul. Kerana jemputannya berdua. Sebagaimana org jemput kita pergi kenduri. Jika jemputannya utk kita dan isteri, maka tak salah kita bawa isteri. Jika jemputannya utk kita sekeluarga, maka kita blh bawa isteri dan anak2 bersama. Yg akan jadi susah dan pelik bila org hanya jemput kita shj, tapi kita punggah habis anak beranak pergi.

2. Kenapa datin seri rosmah berjalan di depan pm ?
Ianya berkaitan soal tempat duduk yg disediakan atau disusun atur oleh tuan rumah. Dlm hal ini kerajaan singapore sebagai penganjur meletak datin seri disebelah kanan PM. Sudah tentu utk memasuki tempat duduk yg disusun begitu datin seri perlu masuk terlebih dahulu. Setiap majlis ada adat dan protokol. Tak kan bila sampai ditempat duduk baru PM dan isteri nak berpusing atau langkah melangkah utk tukar tempat duduk

Jadi kepada tukang viral  ..hentikanlah fitnah jahat yang menambah dosa sahaja ..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.