..

..

Tony Pua hanya perlu mengaku atau nafi jumpa Justo bukan perangai budak-budak

on Thursday, July 23, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


 Tan Sri Sharir Abdul Samad mempersoal tindakan Tony Pua yang mencabar kembali Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) untuk menamakan dirinya bertemu dengan bekas Eksekutif Petrosaudi International Ltd, Xavier Andre Justo di Singapura.
Pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional (BNBBC) itu berkata, tindakan tersebut adalah seperti ‘budak-budak’ dan langsung tidak menggambarkan integriti sebagai seorang Ahli Parlimen.
“Cabar mencabar ni cerita budak-budak, kalau orang kata saya jumpa Arul, saya cakaplah, apa salahnya saya jumpa Arul, kalau tak jumpa, cakap tak jumpa, ini cabar pula suruh cakap, cakap jelah bukan saya yang jumpa, apa pasal yang perlu jadi macam budak-budak?
“Kalau saya yang jumpa Justo, saya akan cakap. Saya akan mengaku seperti saya pergi jumpa Arul, orang kata pengerusi BNBBC pergi jumpa Arul, apa pula konspirasi dia kan, jadi sebagai ahli parlimen kena ada integriti, kalau buat sesuatu, dan akhirnya kalau orang akan tahu, orang akan tahu juga,” katanya ketika ditemui di Rumah Terbuka Parlimen di perkarangan Bangunan Parlimen pada Rabu.
Mengulas lanjut, Ahli Parlimen Johor Bahru itu berkata tidak menjadi kesalahan sekiranya beliau sebagai Ahli Parlimen pembangkang bertemu dengan Justo yang dikatakan banyak menyimpan rahsia kerajaan.
Namun masih menjadi tanda tanya apabila Tony Pua tidak menafikan perkara tersebut sehingga hari ini.
Katanya, tindakan Tony Pua yang juga merupakan ahli PAC turut dipersoal integritinya apabila menentang menentang keras isu 1MDB.
“Saya awal-awal dah minta Tony Pua untuk mengecualikan dirinya daripada PAC, saya menggunakan bahasa lembut, seperti dia mengetahui lebih banyak tentang tuduhan terhadap 1MDB, bila saya gunakan bahasa tu bermakna itu bahasa yang berlapik lah.
“Integriti dia sebagai ahli parlimen DAP, ahli parlimen pembangkang, memang nak cari kesalahan, nak cari bukti, kita faham, tapi bila dia duduk sebagai ahli PAC, kita akan persoalkan integriti dia, kerana ia akan melibatkan integriti PAC,” jelasnya.


4 Responses

 1. Sama mcm najid laa duit masuk ke ac dia ke tak.kalau msuk jawab msuk kalau tak ckp tak.samala tuu

 2. Anonymous says:

  Setuju sangat dengan saranan tu. Dia kena jelaskan samada jumpa atau tidak. Tak payah membisu sebab kalau berdiam bermakna dia bersalah.

  Begitu juga ngan Najib. Dia juga kena ngaku dan jelaskan samada betul atau pun tidak duit bilion bilion tu masok dalam akaun dia.

 3. Anonymous says:

  Apa ke BANGANG ni yg. cakap kononnya tak menjadi kesalahan kalau si TERORIS tony PuaKA ni jumpa JustoPEROMPAK tu; utk- MENGGULINGkan K'jaan serta YAB PM kita?!!

  KDN/PDRM jangan pula MENGALAH akibat diGERTAK si tony puaKA ni! Sebenaqnya si KEPARAT ni nak buat "deceptive propaganda" utk. MELEPASkan dirinya selepas didedahkan sbg. TERORIS dan diai pikiaq dia akan diBELA oleh TUAN dia dari rejim Barat/Zionisnya - dan K'jaan/PDRM akan takut nak TANGKAP dia!

  Yg. KELAKAQnya tak pula si PENDATANG TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI tony puaKA ni nak SAMAN media kita mahupun media SingaPORK, JustoPEROMPAK dan polis Thai yg. telah DEDAHkan si TERORIS ni jumpa Justo dan BETINA-TERORIS-omputih S. Repot tu (lihat di http://medan-info-kita.blogspot.com/2015/07/niat-ahli-ahli-umno-spesis-jemuan-mahu.html , Niat Ahli Ahli UMNO Spesis Jemuan Mahu Najib Masuk Penjara Isu 1MDB Semakin Padam.... Wall Street Journal Dan Sarawak Report Dah Jadi Ayam Percik !, July 12, 2015)!

  Jadi mcmmanalah si PENGGANAS KAPIRDAJAL Anti-ISLAM/Melayu tony puaKA-DAPBANGKAI ni boleh terlibat pd. asalnya dan terus dlm. PACBANGANG tu- yg. patut diBUBARkan segera ! Mcm. puak ni pula lebih BERKUASA dr. K’jaan – sekrg. nak panggil MARA pula berdasarkan repot media Barat/Zionis-KEPARAT juga! Seolah NEGARA ISLAM berdaulat kita ini serta IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA, UMNO dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu kena TUNDUK pd. REJIM/MEDIA-PENIPU Barat/Zionis dan puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - mcm. kita ni masih KULI depa – apa KEJADAHnya ni?!

  Dan juga tengok si PENGGANAS KANGKANG BABI ni cuba MENAKUTkan/MEMBURUKkan KERAJAAN PERSEKUTUAN kita dgn. membahasakannnya sbg. K'jaan 'BN'! Ini juga disyaki bertujuan MENGHASUT/MENIPU Barat/dunia luaq untuk pikiaq isu PENGKHIANATAN-ala TERORISMA puak PENGGANAS DAPBANGKAIBABI/PKRHOMO ni ke atas K'jaan serta YAB PM kita, seolah pertelingkahan BIASA antara puak pembangkang dan K'jaan! Memang patut si puaKA ni diNYAHkan dari PACBANGANG tu!

  Dasar si PENAKUT-puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 ni!

  Nek Tempoyak.

 4. Anonymous says:

  Orang yg menuduh Najib tu kena buktikan kebenaran tuduhannya. Kalau x de fitnahlah tu, dan patut diambil tindakan mahkamah. Mulanya Tony x ngaku jumpa Justo, tapi sekarang ni dah ngaku pulak. Nampak x dia ni pembohong dan x de intergriti langsung. Najib senyap sebab silence is golden. Walaupun begitu beliau arahkan siasatan dilakukan dan setakat ini x de perkara yg meragukan. Maknanya, Najib telus dan berintergriti dan sememangnya layak jadi pemimpin x seperti Tony.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.