..

..

SARAWAK REPORT FITNAH LAGI PM TANPA BUKTI DAKWAAN SONGLAP DUIT 1MDB ?

on Friday, July 3, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments



Hari ini kita dikejutkan dengan satu pendedahan dari portal pro pembangkang, Sarawak Report yang kononnya berbillion duit dari 1MDB dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri Malaysia. Walau bagaimanapun, ia amatlah meragukan.

Tuduhan dan dakwaan oleh portal tersebut kali ini sangat berat berbanding fitnah-fitnah sebelumnya yang akhirnya terbukti salah. Adakah logik apabila akaun yang dikatakan peribadi dan mempunyai transaksi berbillion, sangat mudah terdedah kepada umum? Dan yang paling penting, dimanakah buktinya?

Apakah wajar Sarawak Report menuduh perkara tersebut tanpa membawa sebarang bukti dan sumber untuk dirujuk? Sekadar meletakkan beberapa gambar personaliti dan gambar printscreen dari laman web, ia agak kelakar bagi sesuatu isu yang dianggap mempunyai impak besar kepada negara.

Jika diteliti, nama Perdana Menteri sendiri dieja dengan salah secara berulang-ulang didalam perjalanan transaksi wang 1MDB tersebut. 


Ini sekaligus mewujudkan keraguan tentang kebenaran berita yang dilaporkan oleh portal penentang kerajaan ini.



Portal Sarawak Report juga diketahui mempunyai reputasi yang agak buruk didalam melaporkan tuduhan berunsurkan fitnah dan jahat terhadap kerajaan. Yang paling terkini, penyalur maklumat yang kononnya sangat dipercayai oleh portal berkenaan, ditangkap di negara jiran Thailand dan didapati memalsukan dokumen berkenaan 1MDB untuk tujuan peras ugut.

Dokumen yang diubah suai itulah yang digunakan oleh portal-portal pro pembangkang untuk memfitnah kerajaan dengan niat menjatuhkan Perdana Menteri.

Kali ini mereka datang sekali lagi dengan dakwaan duit 1MDB "disonglap" oleh Najib melalui beberapa transaksi akaun peribadi, tetapi mereka tidak langsung menunjukkan "Transaction Note" bagi membuktikan dakwaan mereka. Ini sesuatu yang sangat jelas berniat jahat kerana tuduhan dilakukan tanpa sebarang bukti.

Adakah wajar menuduh seseorang tanpa sebarang bukti dan hanya bersandarkan pada khabar angin serta persepsi semata-mata? Dan satu lagi perkara yang menarik untuk difikirkan, mengapa sejak kebelakangan ini, media asing dipilih untuk menyerang Perdana Menteri?

Bermula dengan tindakan Tun Mahathir yang menyerang kepimpinan Perdana Menteri melalui New York Times, kini ia beralih pula kepada Wall Street Journal. Dipercayai semua ini dilakukan oleh satu kumpulan yang bermotifkan agenda politik bagi menjatuhkan kerajaan Malaysia melalui skandal 1MDB yang sengaja direka-reka.

Selagi tuduhan serta fitnah yang diterbitkan oleh Sarawak Report dan Wall Street Journal ini tidak disertakan dengan bukti, ianya dianggap sebagai spekulasi jahat untuk menggulingkan kerajaan Malaysia. Dan rakyat Malaysia sudah sedia maklum tentang kepakaran serta kegemaran pihak pembangkang yang selalu membuat pembohongan. - Utaranews.com


6 Responses

  1. Anonymous says:

    kalau fitnah apa tunggu lg....sama je la

  2. Anonymous says:

    Diam tandanya?

    Konon difitnah...tapi takde tindakan. Fitnah apanye?

  3. Anonymous says:

    Kit Siang rogol kanak2 lapor "media"? Patutkah dicutikan???

    Kit Siang mahu ambil peluang dari tindakan Majlis Mara untuk menggantungkan dua ketua eksekutif MARA Inc.

    Oleh kerana dua eksekutif tersebut tak sahih lagi bersalah tapi sudah digantung, Kit Siang cadangkan agar Najib bercuti untuk siasatan diatas tuduhan Wall Street Journal dan Sarawak Report.

    Kami pun ada terbaca berita berikut:

    1/7/2015 Media serigala

    Gelang Patah: Seorang kanak telah dipercayai dirogol oleh seorang yang disyaki adalah ahli Parlimen Gelang Patah.

    Ketika kejadian dia memakai baju lengan pendek putih berlogo DAP.

    Kanak-kanak tersebut mengadu kepada ibu bapa mereka dan dia telah kenalpasti wajah Lim Kit Siang di televisyen.

    ----------

    Oleh sebab dah wujud laporan media di internet maka adakah bermakna Lim Kit Siang perlu cuti dari jawatan dalam DAP dan Parlimen sementara tunggu keputusan dari siasatan?

    Begitulah andaian dari kenyataan LKS meminta Muhyiddin mahukan Najib rihat. Ikut lojik dia, kan?. Takyah siasat. Asal ada laporan arau pertuduhan cuti. Tak kira tuduhan tak masuk akal atau tidak

    Begitukan Annuar Musa????

    Bukankah patut kit siang di turunkan? Maklumlah tuduhan dah cukup banyak untuk tuntut gugurkan Kit Siang atas pelbagai kesalahan.theunspinners.blogspot

  4. Anonymous says:

    Kit Siang rogol kanak2 lapor "media"? Patutkah dicutikan???

    Kit Siang mahu ambil peluang dari tindakan Majlis Mara untuk menggantungkan dua ketua eksekutif MARA Inc.

    Oleh kerana dua eksekutif tersebut tak sahih lagi bersalah tapi sudah digantung, Kit Siang cadangkan agar Najib bercuti untuk siasatan diatas tuduhan Wall Street Journal dan Sarawak Report.

    Kami pun ada terbaca berita berikut:

    1/7/2015 Media serigala

    Gelang Patah: Seorang kanak telah dipercayai dirogol oleh seorang yang disyaki adalah ahli Parlimen Gelang Patah.

    Ketika kejadian dia memakai baju lengan pendek putih berlogo DAP.

    Kanak-kanak tersebut mengadu kepada ibu bapa mereka dan dia telah kenalpasti wajah Lim Kit Siang di televisyen.

    ----------

    Oleh sebab dah wujud laporan media di internet maka adakah bermakna Lim Kit Siang perlu cuti dari jawatan dalam DAP dan Parlimen sementara tunggu keputusan dari siasatan?

    Begitulah andaian dari kenyataan LKS meminta Muhyiddin mahukan Najib rihat. Ikut lojik dia, kan?. Takyah siasat. Asal ada laporan arau pertuduhan cuti. Tak kira tuduhan tak masuk akal atau tidak

    Begitukan Annuar Musa????

    Bukankah patut kit siang di turunkan? Maklumlah tuduhan dah cukup banyak untuk tuntut gugurkan Kit Siang atas pelbagai kesalahan.theunspinners.blogspot

  5. Anonymous says:

    Fitnah adalah makanan Dajjal. Kau dua-dua Anon July 3,11:34 am & 01:38 pm memang gelojoh untuk jatuhkan Perdana Menteri. Takkan nak saman main buta tuli aje. Mestilah ikut saluran undang-undang yang akan di kendalikan oleh peguam yang terpilih untuk mewakili Datuk Seri Najib. Account pun tak wujud. Main tembak aje untuk persepsi. Kalau kau berdua orang Islam, dirikan sembahyang sunat istikharah mintak lah petunjuk. Tapi kalau kau kafir harbi memang celaka lah kau dunia akhirat. Masuk lah hutan jadi komunis balik, kita berperang.

  6. Anonymous says:

    CLAIRE BROWN-Si BETINA omputih-KEPARAT S.Repot (patutnya diHARAMkan selamanya masuk M'sia kita ni) ini disyaki DALANG belakang kumpulan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu, yg. KELENTONG psl. IMDB ni, terutamanya puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, bersama puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM - iaitu si KULI-Barat/NATO-ISrael/Zionis yg. memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

    Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-ISrael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan perang Iraq yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera PENGGANAS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

    ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

    The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

    Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

    The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

    In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……
    COPYPASTE NOVANDRI BLOGSPOT
    [Nek Tempoyak=MALAYS ULTIMATE SUPER POWER RACE SOLDIER IN PLANET "EARTH "]

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.