..

..

ORANG BODOH SAHAJA PERCAYA WARAN TANGKAP TIPU SARAWAK REPORT @NajibRazak

on Friday, July 31, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments




Memang betul apa diperkatakan Lester Melanyi , rakyat Malaysia mudah ditipu . Hari ini portal dajjal Sarawak Report mengeluarkan waran tangkap kepada PM dan menjadi viral di media sosial. 
antara yang sakan menyebarkan ialah pages pro Tun M di atas ini  . Entah betul atau fitnah belakang kira yang penting persepsi untuk memburukkan Najib di mata rakyat sampai . 

Ramalan   GPB ,  serangan ini tak akan berhenti sehingga Najib tidak meletak jawatan . 

Game mereka akan terus menyerang bertubi-tubi fitnah kepada PM dengan membuat pelbagai bentuk dokumen palsu untuk membangkitkan persepsi buruk semaksimum kepada Najib  
Ini kerana rakyat yang tak rasional dan matang akan terus mempercayai segala apa pendedahan baru portal dajjal ini tentang Najib .

DIharapkan POLIS dapat bertindak kerana jika berterusan serangan-serangan ini , kerana kesannya boleh  memudaratkan ketenteraman awam .



Sarawak Report Buat Fitnah Lagi
Portal yang berpangkalan dari London itu sekali lagi memaparkan cerita palsu tentang waran tangkap Dato Seri Najib Razak.
Format Waran Tangkap bukan begitu. Waran Tangkap mesti ada nombor rujukan laporan daerah Ibu Pejabat Polis Daerah yang terbabit.
Dalam waran tangkap palsu yang dibuat oleh Sarawak Report itu, nombor itu tiada. Yang dibuat oleh Sarawak itu adalah format kertas pertuduhan.
Pertama, Sarawak Report mengelirukan rakyat antara kertas pertuduhan dan waran tangkap. Dokumen yang disebar itu nampak seperti satu kertas pertuduhan dalam bentuk draf.
Keduanya, dokumen draf kertas pertuduhan segini boleh direka oleh sesiapa sahaja. Kalau saya letak nama kamu dalam kertas pertuduhan membunuh dan mula menyebarkan di blog, facebook dan Whatsapp malam ini. Benda itu pun orang akan percaya.
Berapa ramai antara kita yang pernah tengok kertas pertuduhan dan waran tangkap?
Semalam mereka meniru suara Menteri Besar Negeri Sembilan dan menyebarkan di internet dan sosial media untuk mencipta persepsi negatif pada kerajaan.
Malam jumaat yang indah ini diganggu. Mereka buat pula draf palsu pertuduhan daripada London. Rakyat Malaysia pula yang jadi tukang percaya dengan portal fitnah dari luar negara ini.
Sebelum ini Sarawak Report ini menipu "money trail" guna Powerpoint. Siapa pun boleh buat rajah begitu dan letak nama sendiri kononnya dapat duit berjuta juta.
Kali ini guna Word pula untuk fitnah dan berusaha untuk jatuhkan kerajaan. Sudah sudah lah, janganlah kita terperangkap dalam fitnah dajal ini.
Bagi menyekat fitnah yang menyerang umat Islam Malaysia dari segenap penjuru ini, maka perlulah umat Islam hari ini menyemak dahulu sesuatu berita.
Jangan mudah sangat terima apa sahaja tanpa semak dulu kesahihannya. Firman Allah SWT dalam surah al-AnFal ayat 25 bermaksud:
"Jagalah olehmu akan fitnah yang tidak menimpa ke atas mereka yang zalim semata-mata dan ketahuilah bahawa Allah sangat dahsyat siksaan Nya."
Moga kita semua terselamat dengan fitnah akhir zaman.
Dr Ahmad Umar
Lawyer & Peguamcara.


3 Responses

  1. Anonymous says:

    agenda balas dendam DajjalSarawakReport.. lama kelamaan semakin trserlah pembohongan dan fitnah kering media dokongan puak mamak madeyy dan muhyiddin..

  2. Anonymous says:

    Rejim Barat pun akan MENUTUP dan MENAHAN tanpa bicara, mana-mana puak/NGO/media yg. disyaki atau dituduh TERORIS yg. menyebarkan maklumat PALSU terutamanya utk. MENIPU rakyat dg, tujuan mencetuskan HURU-HARA dlm. NEGARA dan MENGGULINGkan K'jaan secara TIDAK demokratik!

    Maka, patutnya si penganjur demo-demo HARAM/media-media/NGO-NGO PENDATANG KAPIRDAJAL TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI si EJEN/KULI-Barat/ZIONIS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no-1 ni semua diTANGKAP d bawah Akta TERORISMA!

    Tengok apa yg. dicetuskan puak PENGGANAS FacebkZIONIS-KEPARAT melalui "Arab Spring" - di mana rejim-rejim PENGGANAS ISrael-Zionis/NATO-Barat tak habis-habis mahu MENJAJAH/MEROMPAK Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) serta MEMBUNUH umat Islam dlm. GENOSID yg. MENINGKAT sewenangnya – termasuk untuk sindiket pemerdagangan ORGAN dan PEDOPHILIA Barat/Zionis-Freemason!

    Itulah Dunia Islam terlalu berLEMBUT sangat!

    Nek Tempoyak.


  3. Anonymous says:

    Aku sarankan PDRM tahan dulu Moheden.. amik statement dn kasi dia puas2 cerita ape yg terbuku dlm hati die.. lum puas lg die.. dpn media tnjuk 'sabar'.. cool.. blakang mcm dragon..
    klu xckup mase kasi die tido lokap reman 5 hari..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.