..

..

NAJIB PUJI PENDIRIAN HADI ISU 1MDB , PERLU CARI KEBENARAN SEBELUM MENGHUKUM

on Friday, July 31, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments




Pasti ramai yang tersentap  terutama  orang kerajaan  &   ahli UMNO) dengan kenyataan terbaru Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak baru sekejap tadi memuji pendirian Presiden PAS dalam isu 1MDB .

Betullah kata Najib, kenapa kita mudah terpedaya dengan spekulasi semata-mata? Sepatutnya kita memeriksa terlebih dahulu apa jua berita yang sampai kepada kita.


"Saya puji Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, walaupun bersaing (berbeza politik). Presiden PAS pun boleh buat penilaian (isu 1MDB). Apa hal dengan orang kita ni? Tumpang semangkuk."


"Sebagai Islam, kita kena pegang pada prinsip mencari kebenaran dan tidak menghukum seseorang sebelum seseorang itu dibuktikan bersalah." 

Najib berkata demikian ketika berucap dalam majlis penyerahan surat tawaran menunaikan fardhu Haji bagi tahun 2015.

Seramai 1200 orang dikalangan para imam dan pengerusi JKKK/JKKKP dari seluruh negara terpilih menyertai Program Khas Haji YAB Perdana Menteri buat kali ke-5. Program ini ditaja oleh Yayasan 1MDB.

Dalam seronok segelintir pihak menyambut agenda parti lawan menyerang 1MDB yang ketika ini masih dalam siasatan, para bakal Haji ini menadah tangan tanda bersyukur. Semoga para jemaah haji terus dicucuri rahmat dan memperoleh haji mabrur.


5 Responses

  1. Anonymous says:

    TSMY tegor DSNR tak boleh ... kena pecat.

    Skrg DSNR secara terbuka kutuk TSMY. WTF man.

  2. Anonymous says:

    Lawaknya.

  3. Anonymous says:

    SYUKUR ALHAMDULILLAAH PAS dah diKUASAI balik oleh ulama-ulama TULEN! Aku syak habis ulama-ulama TULEN dlm PAS diBUNUH seorg. demi seorg - disyaki diracun, termasuk yg. boleh sebabkan lemah jantung/kanser dsbnya (ini MO biasa si Barat-ZIONIS/Israel, dan ejen tempatan mereka dr. si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1 dan ejen-ejen PENYAMAQ Islam depa)!

    Harapnya PAS akan BERSATU dgn. UMNO kembali - inilah juga yg. amat ditakutkan MUSUH-MUSUH ISLAM tu!

    Nek Tempoyak.

  4. Anonymous says:

    Yg betul tetap betul, yg salah mungkin kena kifarah. Apapun Allah mengetahui segalanya. Hanya masa sahaja yg akan menentukan segalanya. Cuba fikir serpihan kapal terbang yg baru ditemui di Pulau Union tu yg kemungkinannya kepunyaan MH370 yg dah hilang setahun yg lalu. Begitu juga dengan kes2 lain. Siasatlah dulu kemudian baru tahu jawapannya. Inilah perlunya kita bersabar kerana sabar itu separuh daripada iman.

  5. Anonymous says:

    Dia puji la....sebab tak nak bagi hang turun...senang depa nak menang PRU nanti

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.