..

..

MP DAP TANJONG BAKAL DISAMAN REEZAL MERICAN KERANA FITNAH AMANAH RAYA BERHAD

on Friday, June 12, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment1. Saya meneliti dengan penuh minat tuduhan terbaru Ahli Parlimen Tanjong (Ng Wei Aik) terhadap diri saya dan institusi yang saya diamanahkan sebagai Pengerusi iaitu Amanah Raya Berhad (ARB). Saya suka untuk memperincikan tuduhan liar yang dibuat:-
i) ARB meluluskan pinjaman sejumlah RM2bilion kepada 1MDB
ii) Pinjaman ini diberikan selepas perlantikan saya sebagai Pengerusi ARB
iii) Pinjaman tersebut juga diikat dengan faedah tahunan 4 % dan dikategorikan sebagai "IOU Bill"
2. Ng Wei Aik, seperti yang dilaporkan, GAGAL mengemukakan sebarang dokumen bagi menyokong tuduhan ini dan hanya menggunakan frasa 'sumber dalaman' sebagai sumber.
3. Saya nak nyatakan secara JELAS, NYATA dan TERANG - bahawa TIDAK ADA sebarang pinjaman dengan amaun dan perjanjian yang dinyatakan berlaku di ARB. Ianya sama sekali TIDAK PERNAH BERLAKU dan tak pernah dibawa utk mendapatka kelulusan di bawah persetujuan keseluruhan Ahli Lembaga Pengarah yang saya pengerusikan selama ini.
4. Dengan demikian, tuduhan Ng Wei Aik ini adalah sesungguhnya berniat jahat, secara jelas ingin merosakkan kredibiliti, menjatuhkan maruah dan integriti saya sebagai individu - mahupun ARB sebagai organisasi.
5. Saya akan segera mengarahkan tindakan undang-undang diambil di atas kebiadapan dan serangan jahat YB Ng Wei Aik ini. Fitnah ini tidak mungkin saya biarkan berlalu begitu sahaja - kerana ianya melibatkan tuduhan palsu dan jahat untuk mencemarkan imej Amanahraya Bhd dan maruah saya secara peribadi.
Dato’ Seri Reezal Merican Naina Merican
Ahli Parlimen Kepala Batas.
Pengerusi Amanah Raya Berhad


One Response

  1. Anonymous says:

    Tolong ye, saman terus. Jangan selamat hari raya dan maaf dzahir batin dgn dia. Penyokong BN pun naik meluat jika kes ini selesai dgn permohonan maaf.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.