..

..

SYABAS KDN , TEGAS HALANG KETUA REVOLUSI PAYUNG HONG KONG KE MALAYSIA @Zahid_Hamidi

on Tuesday, May 26, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
GPB ingin mengucapkan tahniah kepada KDN kerana menghalau balik ketua geng Revolusi Payung dari Hong Kong Joshua Wong yang mendarat di P.Pinang .Joshua Wong adalah pengasas 'Umbrella Revolution' yang baru berumur 18 tahun dan merupakan 'Top 50 The Most Influential Leader by Time Magazine'. 

Beliau akan hadir pada 30hb Mei ini bersama aktivis Singapura, Han Hui Hui dan dijangkakan akan berjumpa dengan Demonstran Muda Malaysia di Bangi.

Malaysia berhak tentukan siapa yang boleh memasuki negara ini .  Kalau puak2 PR   tak suka dengan tindakan ini , mereka boleh tinggalkan Malaysia untuk bersama budak mental ni 

 Jangan biarkan budaya dan pengaruh asing menular dalam negara kita.
Putrajaya: Jabatan Imigresen Malaysia menghalang seorang lelaki warga Hong Kong daripada memasuki negara di Lapangan Terbang Pulau Pinang pagi tadi selepas mendapati lelaki berkenaan tersenarai dalam kalangan orang yang dilarang masuk ke Malaysia.

Ketua Pengarahnya Datuk Mustafa Ibrahim berkata, lelaki dikenali Wong Chi Fung atau Joshua Wong itu tiba di lapangan terbang berkenaan kira-kira 11.05 pagi dengan menaiki penerbangan KA633 Dragon Air dari Hong Kong.

Beliau berkata, pemeriksaan lanjut kemudian mendapati lelaki itu disenaraikan dalam kalangan orang yang dilarang masuk ke negara ini.

"Pegawai Imigresen yant bertugas terpaksa melaksanakan proses pengurusan penolakan kemasukan warganegara asing itu mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan.

"Mengikut prosedur antarabangsa, individu yang ditolak kemasukannya hendaklah dihantar balik ke lapangan terbang di mana individu tersebut berlepas menaiki penerbangan masuk ke negara ini dan bukan dihantar ke destinasi lain," katanya dalam kenyataan dikeluarkan di sini, sebentar tadi.

Katanya, lelaki berkenaan kemudian dihantar pulang ke Hong Kong dengan menaiki penerbangan KA634 kira-kira 12.50 tengah hari tadi.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/53627#sthash.QiXk1Xy1.dpuf


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.