..

..

PRK TERDESAK NAK UNDI MELAYU, LETAK BANNER FITNAH KENYATAAN KETUA WANITA MCA #PRKPermatangPauh

on Wednesday, May 6, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsSelain poster dirosak dan dikoyakkan, papan tanda fitnah turut dinaikkan pada hari-hari akhir berkempen 
Selain poster dirosak dan dikoyakkan, papan tanda fitnah turut dinaikkan pada hari-hari akhir berkempen di #PRKPermatangPauh

Budaya jahat dan kotor sebegini seringkali terjadi dalam tempoh berkempen.


Namun apa yang paling meresahkan Pakatan ialah, apabila berlakunya peningkatan undi kaum Cina pada Pilihanraya Kecil (PRK) Rompin yang berakhir semalam. Menyaksikan Barisan Nasional (BN) mengekalkan kerusi di kawasan itu menewaskan PAS.


Keresahan Pakatan ini kemudiannya dizahirkan dengan kegiatan-kegiatan yang bertujuan menakut-nakutkan pengundi. Poster BN dimusnahkan dan papan tanda fitnah didirikan.

Sebenarnya ayat yang dipaparkan pada papan tanda ini diambil daripada petikan akhbar China Press. Pihak akhbar itu pun sudah memohon maaf di atas terbitan mereka. Namun puak pakatan menggunakan situasi ini kerana terdesak. Jelas mereka semakin resah...
Ketua Wanita MCA Datuk Heng Seai Kie dikatakan akan membuat laporan polis dan pihak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) berhubung perkara ini.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.