..

..

AHLI PAS SEUMUR HIDUP NEKAD TOLAK CALON PKR & UNDI PIHAK SOKONG HUDUD #PRKPermatangPauh #KakWan4pp

on Tuesday, May 5, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
PERMATANG PAUH - Seorang ahli PAS seumur hidup di Permatang Pauh menegaskan bahawa dia akan menyokong mana-mana pihak yang menyokong hukum hudud, sebaliknya akan menolak mana-mana pihak yang menolak hukum Allah berkenaan.

Mencetus kontroversi menaikkan bendera PAS, Barisan Nasional (BN) dan bendera Malaysia di rumahnya di Kampung Tun Sardon di sini, dia menegaskan bahawa tindakan itu dibuat sebagai penghargaannya pada UMNO yang menyokong enakmen hudud yang dibentang di DUN Kelantan.

"Saya akan sokong siapa yang sokong hudud," tegas penyokong PAS tegar berkenaan.

Katanya, seramai 11 orang Adun UMNO di Kelantan menegaskan mereka menyokong hudud adalah semata-mata kerana Allah, dan bukan kerana parti atau kepentingan politik, menyebabkan dia begitu menghormato UMNO atas keputusan tersebut.

Ditemui di rumahnya disini, ahli PAS itu memberitahu bahawa dia turut menghormati UMNO kerana memberi laluan mudah pada partinya di Pilihanraya Kecil DUN Cempaka, Kelantan, dengan memutuskan untuk tidak bertanding di situ.

Menjelaskan tindakannya menggantung bendera PAS dan BN di rumahnya, lelaki berkenaan menegaskan ia dilakukan kerana Allah dan bukan disebabkan oleh parti.

"Saya buat macam ni pun, kerana Allah.. bukan kerana parti," katanya lagi menjelaskan pendiriannya kepada media.


"Kita sama-sama Melayu beragama Islam.. mengapa bertelingkah?

"Sedangkan di masjid kita boleh satu ummah.. di masjid kita boleh satukan UMNO dan PAS.. boleh bersatu dengan satu tok imam, satu imam sujud dan rukuk sama sekali.. kenapa di persada politik kita tak dapat lakukan tu semua?," katanya mempersoal segelitir pihak yang "bertepuk tangan" melihat umat Islam berpecah belah di negara ini.

Justeru itu, penyokong PAS tegar itu mengharapkan agar para pemimpin kedua parti terbesar bangsa Melayu dan penganut agama Islam itu supaya bersatu pada satu hari nanti bagi memastikan sebuah negara Malaysia yang lebih baik.

"Dengan dua kekuatan wakil Islam UMNO dan wakil PAS, saya harap bersatu... maka jadilah Malaysia," katanya lagi. -Utaranews.com


One Response

  1. Anonymous says:

    Budak ni x takot kene pelempang dgn guan eng kaa....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.