..

..

KEBODOHAN RAFIZI MEMANG TESERLAH MENUDUH KERAJAAN MEMBELI BMW 7 SERIES #ASEANSUMMIT26

on Wednesday, April 8, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments


salam takziah kepada semua macai² PR yang begitu mengkagumi bakat 'anugerah' Tuhan yang dimiliki oleh Rafizi Ramli Lembu. 

Dahulunya pernah memegang jawatan selaku PAKAR STRATEGI untuk PKR sehingga kehebatannya menyebabkan banyak macai PR menjadi gila dek kerana perancangan gila babinya bagi PRK Kajang yang lepas. 

Kedunguan Rafizi Lembu sehingga ke hari ini masih boleh dilihat di dalam media² sosial terutama sekali di dalam portal media pro pembangkang. 

Boleh dikatakan jua, daripada berpuluh² dakwaan dan tohmahan dibuat olehnya terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) mungkin hanya 1 atau 2 je yang barangkali sipi² betul. Sipi² ya, bukannya 100% tepat. Hari ini si Rafizi Lembu sekali lagi membuat dakwaan yang Maha Hebatnya apabila dia kononnya menerima kiriman gambar daripada macai² nya yang mendakwa bahawa kerajaan BN telah membeli beberapa buah kenderaan yang berharga lebih RM 1/2 juta.

 Lebih menyayat hati lagi, dakwaan Rafizi Lembu tersebut cuba dikukuhkan lagi dengan kiriman kali kedua oleh macainya yang lain turut membuat kenyataan bahawa dakwaan pertama tersebut adalah benar.Dua kali Rafizi Lembu membuat dakwaan ini. Kalau dilihat pada komen² di status Facebook tersebut, kebanyakannya memaki hamun kerajaan dan Perdana Menteri dengan pelbagai lagi caci maki. Dalam bahasa mudahnya, berbakul² PM kena maki dan dihina tapi dalam masa yang sama berbakul² juga pahala masuk kepada PM. 

Di sini ingin saya kongsikan bahawa keseluruhan kereta tersebut bukannya dibeli atau disewa beli oleh kerajaan BN seperti yang dakwa sesetengah pihak (macai PR). 


Kenderaan ini ditaja oleh syarikat automotif Auto Bavaria Malaysia untuk kegunaan para perwakilan luar negara bagi Sidang Kemuncak ASEAN 26 yang diadakan pada 26 - 27 April 2015 di Kuala Lumpur & Langkawi. 
Soalan lain mengapa guna kereta BMW? Mudah je jawapannya. Kita ambil contoh diri kita jelah. Sekiranya tetamu datang ke rumah dan tinggal sehari dua, adakah kita akan memberikan layanan terbaik kepada mereka? 

Sudah tentu jawapannya YA, bukan. Begitu jugalah yang kerajaan Malaysia cuba berikan kepada tetamu² dari negara luar. 

Kita kena berikan hospitality yang terbaik serta sempurna dalam masa yang sama menggambarkan keberadaban kita melayani tetamu, secara tidak langsung memberi pandangan positif kepada negara kita. Menteri dan rombongannya akan merasa selesa. Pulang ke negara asal mereka, kemungkinan mereka akan suggest @ mencadangkan kepada saudara mara atau kenalan atau sesiapa saja untuk berkunjung ke Malaysia sebagai destinasi pilihan bercuti dan pelbagai lagi.

SUMBER : REZQEEN HILL


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Sorry to say la.... pergi tengok pemandu2 yang akan memandu kereta mewah ni didominasi oleh satu geng yang datang dari satu negeri je.... negeri yang tahun lepas dilanda banjir teruk. Cuba periksa... pasti anda terkejut..!!

 2. Anonymous says:

  sbb tlampau2 bodo la jd pakar strategi dn PAKAR minpu!

 3. Anonymous says:

  Yb penipu yang banyak belajar menipu dari mentornya yb banduan oops mantan yb tapi tetap banduan peliwat.

 4. Anonymous says:

  Allah berfirman, maksudnya:-

  “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].

 5. wan jamak says:

  kebodohan kerajaan lagi terserlah bilamana rafizi boleh terus2an buat statement tanpa kena saman. YB BN kalau nak bukak mulut sikit saja pun dah terkencing takut kena saman dgn DAP.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.