..

..

KEBAIKAN ARWAH TS JAMALUDDIN JARJIS YANG TIDAK DIKETAHUI UMUM

on Sunday, April 5, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments



Untuk sekian kalinya...sejak sekian lama, saya ingin memberitahu...inilah rumah anak yatim di Pulau Nias, Sumatera Utara Indonesia yang dibantu Tan Sri Dr Jamaluddin Jarjis 'secara senyap-senyap' sejak hampir 10 tahun lalu. 

Saya adalah orang yang akan dihubungi secara direct melalui telefon bimbit oleh Tan Sri untuk membawa sejumlah duit zakat peribadi beliau untuk anak-anak yatim mangsa gempa bumi ini terutama menjelang musim lebaran. Selalunya akan ada dua tiga orang kepercayaan beliau akan bersama saya dalam setiap misi bantuan ini 

Selain daripada anak yatim mangsa gempa bumi beragama Islam, Tan Sri atas dasar kemanusiaan juga pernah mengarahkan kami menyalurkan sumbangan kepada anak yatim mangsa gempa bumi beragama Kristian di pulau itu.

Kali terakhir saya membawa wang zakat Tan Sri ke sini ialah kira2 empat bulan lepas...dan utk pengetahuan semua, bukan ini saja sumbangannya malah byk lagi terutama di dalam negara tetapi semua dibuat tanpa media dan publisiti. 

" Selagi saya hidup tak payahlah cerita benda ni, " kata beliau. Itu yg sering terngiang di telinga saya sehingga ke hari ini .

Semoga Allah merahmati beliau...Al Fatihah...saya kehilangan kata-kata...

SAK: Tan Sri damailah di sana...hajat dan amanah Tan Sri telah kami tunaikan...doa kami bersama Tan Sri...selamanya..

Kredit: Syahril Abd Kadir




Arwah ada juga jasanya tapi Syed Rosli apa jasa ?? 

Maki hamun  jenazah ??



5 Responses

  1. Anonymous says:

    Ada..syed rosli x ada jasa tp ada dosa..
    Bikin malu keturunan syed adalah...

  2. Syed Rosli tu mungkin lupa firman Allah yang Moyang dia Nabi Muhammad saw sampaikan iaitu " Laqadka na lakum fi Rosulillahi uswatun hasanah" (sesungguhnya pada Rasulullah itu ada chontoh contoh yang baik) yakni dalam doa dan adab terhadap arwah sesama Muslim... mungkin Syed Rosli terminum air Ketum kot? He he he

  3. Anonymous says:

    Tuhan itu adil Syed Rosli ..
    hari ini kamu menghina keluarga aruah .. percaya la sebelum mata kamu ditutup rapat ALLAH pasti membalas waima sebesar hama sekali pun

  4. Ramai lagi Syed yang bagus2. Tapi jenis Syed macam ni boleh di panggil Syed Butoh...

  5. Anonymous says:

    sifat kebanyakan pemimpin umno mmg begitu. X pernah war2kan kebaikan diri mereka. Buat dlm senyap, tidak perlu kpd pentas2 ceramah utk tnjuk diri tue hebat. Membuktikan sesuatu dgn hasil kerja, bkn dgn pidato berapi yg dalamnya tersulam kata nista dan cacian.semoga Alkah merahmati roh allahyarham... amin.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.