..

..

VIDEO: AZALINA MALUKAN NURUL IZZAH HINA HAKIM SEBAGAI SYAITAN

on Thursday, March 12, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
- Suasana sesi perbahasan di Dewan Rakyat yang baharu masuk hari kedua, hari ini, kecoh apabila berlaku pertikamah lidah antara kerajaan dan pembangkang berhubung kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Situasi itu menjadi panas apabila Datuk Seri Azalina Othman (BN-Pengerang) bangkit untuk membahaskan titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Beliau menyentuh soal tindakan Nurul Izzah Anwar (PKR-Lembah Pantai) yang didakwa menyampaikan hujah berkaitan ayahnya, semalam.

"Saya kesian dengan beliau. Ya lah, mana ada anak nak mengaku bapanya buat jenayah," katanya.

Melalui hujahnya, Azalina meminta barisan pembangkang menerima dan menghormati keputusan mahkamah yang telah memutuskan Anwar bersalah.

Nurul Izzah kemudian bangkit cuba mempertahankan hujahnya namun beberapa kali dihalang Azalina yang menyifatkan ruang perbahasan itu adalah ruangnya.
Sementara itu, mengulas mengenai himpunan #KitaLawan yang dianjurkan pembangkang, Azalina membangkitkan persoalan tentang pemilihan lokasi himpunan tersebut di Kuala Lumpur.

"PR menguasai tiga negeri, buatlah di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan. Tapi  tidak dibuat di sana.

"Kalau betullah institusi kehakiman Malaysia ini institusi yang dibelenggu oleh syaitan, jangan jadi peguam. Letak jawatan, jadi pendakwaraya yang berpendidikan... apabila menang hakim 'best' kalau kalah hakim tak 'best'," katanya.

Sepanjang sesi perbahasannya itu, Azalina terus dicelah oleh wakil-wakil pembangkang termasuk Nurul Izzah dan wakil Shah Alam, Khalid Samad.

Sebelum itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nancy Syukri turut 'diserang' oleh pemimpin pembangkang ketika menjawab soal bayaran sebanyak RM1,000 kepada peguam, Tan Sri Shafee Abdullah. -rakyat news- 
*** Baru kena buku dengan ruas bila dia kena dengan YB Datuk Azalina .... haha... suka hati mak bapak  je si Janda Nurul Izzah menuduh HAKIM Mahkamah Persekutuan jual diri kepada SYAITAN kerana  menyumbat bapanya ke dalam penjara. 4 Responses

 1. Anonymous says:

  Bapa dia yg saitan buat2 tak reti je. Izzah ni memang muka tak malu pak dia kaki liwat.

 2. Anonymous says:

  HAKIM ITU SYAITAN BAPA DIA ITU APA, MALAIKAT KE.

 3. Anonymous says:

  Masa tuduh hakim-hakim syaitan, tak ingat-ingat...bila Azalina kata sebagai anak sulong nasehat papa, si betina ni terus meroyan...

  Aku rasa lain kali Azalina terus cakap kat si betina tu : sebagai syaitan-syaitan nasehatkan papa kau yang iblis tu...

 4. Anonymous says:

  azalina sekali pandang macam cikaro pengkid terhangat di Malaya

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.