..

..

GUAN ENG,MALAYSIAKINI & MALAYSIAN INSIDERS DISAMAN FITNAH KETUA BAHAGIAN UMNO PP

on Thursday, March 19, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
KUALA LUMPUR - Dua Ketua Umno Bahagian Pulau Pinang dan sebuah syarikat pemaju perumahan memfailkan saman fitnah terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang dan empat lagi berhubung dakwaan penjualan tanah milik org Melayu di negeri itu tiga tahun lalu.

Ketua Umno Bahagian Bukit Mertajam, Datuk Musa Sheikh Fadzir, Ketua Umno Bahagian Bukit Gelugor, Datuk Omar Faudzar dan syarikat Maison Height Sdn Bhd, selaku plaintif memfailkan saman itu pada 30 Januari lalu di pejabat  melalui firma guaman Tetuan Abu Bakar As-Sidek.

Selain Lim Guan Eng selaku defendan pertama, turut dinamakan sebagai defendan kedua hingga kelima adalah  portal berita TMI Dot Com Sdn.Bhd; Editor The Malaysian Insider, Jahabar Sadiq; MKini Dotcom Sdn Bhd; dan Editor Malaysiakini, Stevan Gan.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.