..

..

UMNO PP SAMBUT PALUAN GENDANG ISMAIL SABRI , MASA TERBAIK BOIKOT !

on Wednesday, February 4, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
TEKAD SOKONG ISMAIL SABRI - MASA UNTUK BOIKOT PENIAGA HALOBA
1) DS Ismail Sabri Yaakob adalah Menteri KPDNKK sebelum beliau dilantik menjadi Menteri Pertanian.Sebagai bekas Menteri KPDNKK sudah tentu beliau cukup arif tentang perihal harga barangan, jumlah pemborong dan peniaga yang terlibat dengan perniagaan barangan keperluan harian rakyat. Majoritinya memang mewakili kaum tertentu.

2) Realiti ekonomi Malaysia tidak mungkin dapat lari daripada fakta itu. Pokoknya bukan kita mahu menjadi rasis. Kenyataan DS Ismail Sabri punya asas dan alasan kukuh.

3) Sebagai bekas Menteri yang menjaga Hal Ehwal Pengguna sudah tentu beliau juga sedar betapa pengguna Malaysia tidak menggunakan kuasa pengguna yang ada pada mereka untuk mengekang kenaikan harga barangan secara tidak berpatutan.

5) Rakyat tidak boleh hanya bergantung kepada penguatkuasaan undang-undang oleh pihak berwajib semata-mata dalam memerangi peniaga-peniaga yang mengambil keuntungan berlebihan. Kuasa pengguna lebih berpengaruh jika bertindak di atas semangat padu menolak peniaga haloba

3 Responses

 1. abdhakim says:

  Kisah disini juga tak kurang menariknya...Salam satu malaysia,saya merupakan pelajar di sekolah memandu MSDC melaka.Saya mengambil lesen jenis PSV (teksi),hajat di hati untuk mencari duit lebih untuk tampung perbelanjaan anak2 ke sekolah.Bermula pada bulan May 2014 saya telah menduduki ujian bertulis dan amali,dan setelah itu saya menjalani ujian jalanraya.Namun saya gagal sebanyak 2 kali dalam ujian jalanraya.Sepatutnya saya dipanggil oleh pihak MSDC untuk menjalani test untuk kali ketiga pada bulan Jun 2014, tetapi pihak MSDC tidak berbuat demikian,hinggalah sekarang walaupun sudah masuk tahun baru tetapi tidak ada satupun panggilan telefon dari tenaga pengajar mahupun kerani dari MSDC memaklumkan kepada saya tarikh test seterusnya, walaupun saya telah menelefon dan sms tetapi jawapan yang diberi ialah "kami belum dapat tarikh test dari JPJ".Saya telah membuat bayaran penuh sebanyak RM600,tetapi sikap lepas tangan kakitangan MSDC amat mengecawakan.Cuba kita fikirkan, orang yang nak bawa teksi ni di kalangan orang senang kah...Saya mengajak rakan2 dan kenalan,sekiranya ingin mengambil sebarang lesen memandu untuk anak atau diri sendiri..jadikan MSDC MELAKA PILIHAN TERAKHIR.Banyak lagi sekolah2 memandu yang lebih bertanggungjawab dan mampu menjalankan service dengan baik di melaka.

 2. Cara yang paling berkesan waktu ini adalah dengan cara menolak pemberian limau CNY bangsa cina kpd kita dan jangan meminta limau CNY dgn mereka..mereka memberi limau CNY kpd kita dgn mengatakan kita akn mendapat ONG tetapi tahu tak kita dari rasa limau tersebutlah kita tahu hati budi mereka..limau yg diberi adakalanya manis, masam, payau dan busuk..maka begitulah hati mereka kpd kita..limau yg diberi juga kita x tahu entah berapa lama disimpan dlm bilik sejuk dan kita pun x tahu kualiti limau tersebut..setiap kali perayaan kita iaitu Hari Raya kita sering menjamu mereka dgn makanan yg hebat serta mewah tetapi bila CNY mereka hanya beri limau, air kotak, air tin,asam kecut dan entah apa2 lg..sekali lagi saya berseru JOM BOIKOT LIMAU CNY..wassalam

 3. Anonymous says:

  SOLIDARITI untuk Datuk Seri Ismail Sabri.
  arjuna waspada
  changkat lobak.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.