..

..

POLIS SIASAT KRITIKAN EXCO DAP P.PINANG KRITIK KHUTBAH JUMAAT JAIS

on Tuesday, February 10, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Khutbat Jumaat sekali lagi  terus menjadi bahan kritikan  dan hinaan oleh pemimpin DAP yang kini semakin biaDAP dan kurang ajar .

Kali ini oleh Exo Kerajaan DAP P.Pinang iaitu Chong Eng  yang mengkritik khutbah Jumaat JAIS yang menyentuh tentang aurat wanita bagi mengelakkan menjadi mangsa rogol . 

Sebagai seorang bukan Islam, beliau tidak layak untuk berhujah atau memberi kenyataan tentang hukum-hakam Islam apatah lagi untuk mengkritik secara terbuka Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan mencapuri urusan agama Islam dengan mengkritik kandungan bacaan khutbah di dalam solat Jumaat. Menutup aurat adalah wajib di dalam Agama Islam . 
Terkini Tan Sri KPN telah menyatakan ketegasannya akan jalankan siasatan di atas kenyataan Exco kerajaan P.Pinang berkaitan isu khutbah Jumaat ini .

Kita berharap POLIS akan bertindak tegas terhadap sesiapa yang biadap cuba menyentuh tentang sensitiviti agama .
2 Responses

  1. Anonymous says:

    Cuba semak dalam YOUTUBE tentang kajian berkenaan wanita yang berjalan dibandar ( BARAT ) berimej seksi dan wanita Muslim yang bertudung... Jelas kelihatan mereka yang menutup aurat tidak dihiraukan oleh lelaki berhidung belang SEBALIKNYA, mereka yang berpakaian seksi kena gangguan seksual... So makcik Cina kat atas tu memanglah mengarut..Kalau dia bandingkan dirinya memanglah jantan tengok pun tak berselera.. Ha ha

  2. Anonymous says:

    Kenapa lambat sangat nak bertindak bila melibatkan Cina DAP?Patutnya dah kena tahan sejak hari pertama kenyataan dikeluarkan. Tapi sekarang baru nak kata akan siasat?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.