..

..

DALANG KONSIPIRASI GULING PRESIDEN PAS DIDEDAHKAN & DIDESAK LETAK JAWATAN !

on Sunday, February 8, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentDrama krisis dalaman PAS semakin kronik bila hari ini Dewan Pemuda PAS Kuantan mendedahkan dalang sebenar komplot dikalangan AJK PAS Pusat untuk menggulingkan Presiden PAS.Krisis dalaman PAS dilihat semakin parah apabila sekumpulan ahli yang menyokong Datuk Seri Abdul Hadi Awang menuduh Ahli Jawatankuasa Pusat,Dr Hatta Ramli sebagai antara yang berkomplot untuk menggulingkan presiden parti itu.

Ketua Pemuda PAS Kuantan, Fadhli Ibrahim pada Ahad mendakwa bahawa kumpulan itu mempunyai bukti dalam bentuk paparan skrin mesej aplikasi WhatsApp yang menunjukkan Ahli Parlimen Kuala Krai itu mengeluarkan arahan supaya 'menyerang' Abdul Hadi.

Selain Hatta, beliau juga mengaitkan Timbalan Presiden, Mohamad Sabu; Naib Presiden, Datuk Husam Musa; Presiden PasMa, Datuk Phahrolrazi Nawawi Ahmad dan Ketua Penerangan Muslimat, Aiman ​​Athirah Aljundi bersekongkol untuk menjatuhkan presiden dan kepimpinan ulama.

"Kami merasakan bahawa ahli-ahli PAS perlu sedar bahawa terdapat percubaan jahat untuk menjatuhkan presiden, kepimpinan ulama dan mengambil alih PAS.

"Kami juga meminta mereka yang terlibat dalam konspirasi ini untuk meletakkan jawatan berikutan mendedahkan ini," katanya sebelum menyerahkan memorandum kepada parti itu menjelang mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat di sini.

Fadhli juga berkata beliau mempunyai salinan Akuan Berkanun (SD) untuk menyokong dakwaannya yang kemudiannya diedarkan kepada media di Pejabat Agung PAS di sini. 
Mesej WhatsApp yang dilampirkan dalam SD itu mendedahkan bahawa kumpulan yang bernama 'Hawaii Five-O' berkenaan mendakwa bahawa presiden telah bersetuju untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan Umno.

Terdahulu, Abdul Hadi diberikan sambutan menggalakkan oleh para penyokongnya ketika tiba untuk menghadiri mesuarat Jawatankuasa PAS Pusat - mstar
Walaupun hari ini mereka  cuba main wayang kononnya PAS masih  bersatu lagi dalam PR  , tetapi pendedahan senarai nama dalang menjatuhkan Hadi Awang pastinya mengoyangkan nama2 ini yang mana sering dikaitkan sebagai  golongan Anwarinas yang berkiblatkan  Anwar bukannya Presiden PAS .

Apakah mereka berani menafikan ??

Malah semasa sidang media pun hari ini  , Hadi Awang tidak menyertai bersama Anwar dan PKR .

Ia boleh disimpulkan Presiden PAS tahu siapa  KAKI KOMPLOT  ,dan  TANGAN-TANGAN GHAIB dalam Pakatan Rakyat   yang membantu bersekongkol menjatuhkan beliau dalam partinya .

Jadi buat apa di nak duduk semeja dengan mereka dalam sidang media yang berniat jahat .
One Response

  1. Anonymous says:

    Siapa yang kena checkmate antara TGHA atau Anwar Ibrahim?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.