..

..

RUMAH RAKYAT PERMATANG PAUH DAIF , DI MANA ANWAR & PKR ? @dzainalabidin @NajibRazak

on Sunday, January 18, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Beginilah keadaan rumah satu keluarga 4 beranak  susah yang hidup dalam rumah yang uzur di Kg Uma , Penanti  semasa  dilawati kelmarin  oleh Ketua Bahagian UMNO Pmtg Pauh Datuk Mohd Zaidi Hj Mohd Said .

Selepas mendapat maklumat dari Pengerusi JKKKP kampung itu dan melihat sendiri nasib keluarga malangi ni, UMNO Bahagian Pmtg Pauh memberi bantuan segera RM5 ribu bagi membaiki bumbung dan menukar kayu yang rosak secepat yang mungkin . 

 Selain itu , bantuan barang keperluan persekolahan juga akan dibantu bagi menempatkan anaknya di asrama bagi meringankan beban mereka . 


Persoalannya , di manakah peranan & tanggunjawab Pengerusi  JKKN kampung itu , Adun Penanti Dr Norlela Ariffin & Ahli Parlimen Permatang Pauh DS Anwar Ibrahim yang mana keluarga ini tinggal dalam rumah yang cukup daif dan uzur ini  ?

Walhal pejabat Adun  ini tak sampai 200 meter daripada rumah keluarga ini &amat  jarang sekali beliau menjenguk rakyat  Penanti ini selepas menang PRU13 .

Mujur lah ada pemimpin UMNO Bahagian seperti Datuk Mohd Zaidi Hj Mohd Said tampil membantu rakyat yang memerlukan pembelaan dalam  parlimen ini .

Nak harapkan YB Pakatan ...mereka hanya akan muncul bila nak dekat pilihanraya merayu undi dan ceramah2 .

Ini kerana Ketua Menteri DAP sudah sahkan P.Pinang sudah sifar miskin tegar dan itu wakil rakyat mereka tak perlu balik kawasan jumpa rakyat .
Temubual bersama KB Pmtg Pauh ; -

SIRI PERMATANG PAUH LEBIH BAIK TANPA ANWAR 
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.