..

..

RAFIZI DAH SAH KENA BADI SUMPAHAN MINYAK , MUDAH LUPANYA SEMAKIN KRONIK !

on Thursday, January 8, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Jika kita mengikuti perjalanan menipu ala Rafizi dalam isu harga minyak ini dari awal hingga sekarang ,  GPB boleh simpulkan dia sudah kena badi sumpahan minyak !

Kalau dulu dia menjadi HERO rakyat mendakwa  setiap liter petrol , BN menguntungkan syarikat minyak 30 sen dan merugikan rakyat. Oleh itu dia dan konco2 nya membuat demo TURUN .

Hari ini  , bila mana harga minyak turun sehingga RM1.93 litre ,  dia konar baring U TURN  memihak kepada pengusaha syarikat minyak !!

Daripada memperkatakan tentang kebajikan rakyat, kini Rafizi Ramli memperkatakan tentang kebajikan pengusaha syarikat minyak  pula.

Dia mendesak menteri berkaitan meletak jawatan kalau tidak dapat mencari kaedah terbaik untuk memberikan keuntungan kepada peniaga bahanapi.

Dari mendesak agar mekanisme harga bahanapi dibuat seminggu sekali berbanding sebulan sekali yang diamalkan sekarang, Rafizi Ramli pada 7 Januari 2015 berkata, kerajaan perlu mencari kaedah lain agar pengusaha dan peniaga bahanapi kekal untung besar.

Jadi di sini , ternyata sumpahan badi minyak telah merosakan otaknya ...silap-silap boleh cakap seorang2 ..hahaha
2 Responses

  1. Anonymous says:

    Orang gila kesayangan anwar. Lagi gila lagi bagus. Esok lusa mau ckp sorang...

  2. Anonymous says:

    lepas ni kalau minyak turun lagi,dia akan kata syarikat minyak pula akan gulung tikar.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.