..

..

PAS JADI HERO BELA PEMBUNUH ALTANTUYA,GUNA IBU SIRUL MODAL PERTIKAI SISTEM KEHAKIMAN !

on Tuesday, January 27, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 CommentsPAS diketuai Mahfuz Bean kini ligat cuba menjadi hero membela seorang penjenayah dalam kes berprofile tinggi pembunuhan Altantuya.
Beliau  mendakwa ada motif tersembunyi di sebalik kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu menawarkan diri untuk membantu Koperal Sirul Azhar Umar yang dikenakan hukuman gantung sampai mati ini . klik di sini

PAS juga menerusi Mahfuz , Suhaizan dan Idris Ahmad telah berkunjung ke rumah ibu Koperal Sirul di  Perak  bagi meraih publisiti bahawa mereka lah paling prihatin terhadap nasib suspek dan keluarganya .

Sebelum ini, Pas bersama Pakatan Rakyat antara yang kuat  mendesak Sirul serta Azilah dikenakan hukuman berat diatas tuduhan membunuh Altantuya. 

Pas juga tidak berpuas hati apabila keputusan awal Mahkamah membebaskan kedua-dua anggota Polis berkenaan manakala pemimpin-pemimpin Pakatan yang lain mengambil inisiatif mendapatkan kenyataan bapa kepada wanita Mongolia tersebut.

Hari  ini  mereka bertukar wajah & cuba membela Koperal Sirul .  Kalau mereka betul-betul  ikhlas mahu membela sepatutnya dari awal perbicaraan lagi membantu .

Ini tidak PAS dilihat mempunyai agenda tersendiri  cuba mngambil kesempatan menangguh di air yang keruh .

Mereka menggunakan cakap Ibu Sirul sebagai modal raih simpati untuk menimbulkan keraguan dan menghasut rakyat mempertikaikan  keputusan Mahkamah


Sirul pernah cakap pada Mak Long, tindakannya itu dilakukan atas arahan seseorang dan dia terpaksa mengikutnya.

“Tidak kira apa pun yang berlaku, sebagai seorang ibu, Mak Long harap dia dapat pulang semula ke pangkuan keluarga. Saat ini itu saja yang Mak Long mahu,” katanya. KLIK DI SINI


Desakan PAS mahu Sirul mendedahkan kes Altantuya kepada media juga sama  dilihat mencabar kredibiliti sistem kehakiman negara  .

PAS sewajarnya jika mempunyai bukti bahawa Sirul diarahkan pihak tertentu perlu segera melaporkan kepada pihak berkuasa bukannya menghasut rakyat mempertikaikan keputusan Mahkamah . 


*** Kalau betul ada arahan daripada pihak tertentu kepada mereka supaya Altantuya dibunuh ,sudah lama bekas peguam Azilah , Datuk Zulkifli Noordin menggunakan pengakuan itu di mahkamah tetapi tidak sebab tiada bukti . YB Datuk Zulkifli Noordin berkata beliau membuat keputusan untuk meletakkan jawatan sebagai peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana tidak mahu bersubahat mengikut telunjuk ketua pembangkang itu dengan mereka-cipta bukti palsu mengaitkan pembunuhan Altantuya Shaariibuu dengan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.
Campur tangan Anwar berlaku ketika Zulkifli menjadi peguam bela Cif Inspektor Azilah Hadri, pegawai polis yang dituduh membunuh wanita Mongolia itu pada penghujung tahun 2006.
Menurutnya, sepanjang menjadi peguam Azilah, berdasarkan keterangan-keterangannya, tidak ada satu pun bukti yang sahih yang boleh mengaitkan pembunuhan itu dengan Najib dan Rosmah, namun Anwar tetap mendesaknya supaya mereka-cipta bukti palsu untuk mengaitkannya supaya masyarakat percaya pasangan suami-isteri yang tidak bersalah itu terlibat dalam pembunuhan tersebut.
“Saya peguam Inspektor Azilah yang dikatakan bunuh Altantuya itu. Masa itu (juga) saya peguam Anwar Ibrahim.

“Tuan-tuan ingat, kalau Azilah cakap kat saya (bahawa) Najib terlibat, saya tak (akan) guna (bukti pengakuan itu) masa itu,” katanya ketika mengimbau kembali kejadian pembunuhan pada tahun 2006, di mana pada masa itu beliau masih lagi berada dalam PKR dan salah seorang kepercayaan Anwar.
“Walaupun Anwar Ibrahim suruh saya, paksa saya ‘dapatkan itu’ (pengakuan bersumpah) dan isytihar kata Najib terlibat, saya kata saya tidak tergamak.
“Ini kes tuduh orang bunuh tau. Saya tak dengar sendiri (dari mulut Azilah), malahan Azilah bersumpah, dia kata Datuk Seri Najib tidak tahu langsung, dia tak tahu langsung, tak ada kena mengena sikit pun.
“Saya ditekan (Anwar) lagi, suruh dia (Azilah) mengaku, dapatkan surat sumpah, suruh dia mengaku (kata) Najib terlibat, Rosmah pun terlibat.3 Responses

  1. Anonymous says:

    Ular tedong pakai kopiah....

  2. Nanti di patok nya konek ko nyesal tak sudah

  3. Anonymous says:

    Ada ular kaki liwat

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.