..

..

MUSLIMAT PAS PUN NAK TUMPANG SEKAKI ISU ARTIS K-POP

on Thursday, January 15, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 CommentsApabila anak gadis kita naik ke pentas sebagai peminat artis K-Pop lalu di peluk cium , maka satu negara bangun dan kecoh, ia memalukan malah menjatuhkan maruah anak gadis kita hatta emak bapak nya sekali.
Turut enter frame dalam isu ini termasuk lah Ketua Dewan Muslimah PAS.
Beliau juga turut persoal maruah maruah mereka mereka ini, bah kan pergi lebih lanjut dan mempersalah kan UMNO dan kerajaan.
Ahli politik jika pakai baju atau jubah apapun tetap ahli politik juga.
Political mileage tetap akan cuba di perolehi bagi apa sahaja isu.
Sebagai Ketua Dewan Muslimah kenyataan tershohor beliau ada lah kesal dan malu dan kata nya “di mana maruah seorang muslimat berhijab bila rela di peluk dan di cium”.
Mungkin pada ketua muslimah ini sama juga dengan ustaz dan ustzah PAS yang lain, selektif dan memilih mana yang dia suka dan tidak untuk di tegur.
Bukan kah PAS amat diam dalam apa sahaja yang di lakukan oleh pemimpin pembangkang? PAS terus menyokong perbuatan peluk cium Ketua Umum atas dasar politik dan bersembunyi belakang perkataan fitnah?
Ketika Dyana Sofyea di peluk cium oleh Zahril Khir Johari ketika tersebar gambar itu kenapa pula PAS tidak menegur? Bukan kah Dyana mewakili Pakatan Rakyat yang PAS ada di dalam nya? Lagi tidak berhijab?
PAS paling banyak melindungi perbuatan songsang dan kelakuan buruk dari kalangan ahli ahli nya bermula dengan Mat Sabu dan Stopa Ali.
PAS sembunyi belakang politik tiap kali ahli nya dan sekutu nya melakukan perbuatan liar.
Jika di ukur adik adik yang bukan dari kalangan agama dengan PAS yang terhebat dan terlebih agama , maka PAS lebih menjijik kan.
Jika kalangan agama seperti PAS boleh tidak menegur kelakuan ahli sendiri, amat payah lah untuk PAS bercerita tentang pelakuan orang lain.
Bukan kah agama bermula dengan diri? Jika PAS tidak mampu mentarbiyah ahli sendiri , jalan terbaik  elok PAS duduk diam perbetul kan diri sendiri sahaja .
Bukan lah di kira perbuatan adik adik K-Pop itu baik tetapi PAS pelopor kepada banyak pembiaran maksiat ahli dan sekutu.
PAS tiada rekod menyampah dan membenci ahli yang maksiat pegang seluar dalam, kalwat dan pelbagai lagi.
PAS kawan sebantal dengan ustaz 3 pagi , pelanggan chinadoll dan yang gambar tersebar macam macam lagi.
Untuk sebuah parti yang tiada rekod mengambil tindakan kepada ahli terkeluar landasan PAS elok cermin diri dulu.
Jika PAS mahu menuduh kerajaan penyebab nya, kerajaan dan rakyat juga boleh tuduh PAS lahir kan ramai ulama tetapi masyarakat tidak menafaat dari mereka, apa pula PAS akan jawap?
Ulama PAS lahir kan makmun yang kuat berpolitik dan bukan kuat beragama.
Jadi pendek kata lagi ramai ustaz dan ustazah yang PAS lahirkan bahkan dari usaha kerajaan ada rakyat tetap tidak hebat dan tidak pandai dalam soal beragama , jadi apa kah yang ustzah dan ustaz PAS buat?
Persoal kan apa peranan ustzah dan ustzah PAS laku kan selama ini?
Rakyat teringin juga lihat muslimah PAS menegur atau menyuruh kalangan kepimpinan PAS yang ada rekod maksiat kalwat dan pegang seluar dalam size XXL undur diri dan biar kan yang terbaik mewakili PAS.
Jika PAS tidak mampu dan ketua Muslimah pun tidak mampu, maka slow slow sikit lah menghentam orang lain , kerana kain sendiri yang koyak di bawa pakai sampai ke pasar , tetapi kain koyak yang di pakai orang lain pula di tegur, itu juga satu perkara yang memalukan.
Jika pihak lain buat salah di jadi kan modal , PAS harus fikir, mereka bukan golongan hebat agama, bah kan jahil, tetapi jika yang hebat agama pun dua kali Lima elok sangat lah muhasabah diri.


3 Responses

  1. Anonymous says:

    orang kelantan ramai 'pi golok', salah kerajaan kelantan. tu lagi ramai terlibat, lebih dari peluk cium, lagi lma berlaku, semua orang tau.

  2. Anonymous says:

    Ha..amik kau PAS pening..
    kena sebijik.!

  3. Otak dia terpesong dan jadi penganut PAS pun salah kerajaan juga ke? Perangai budak2 tu mak/bapak dialah kena tegur... sikit2 salah kerajaan...apa cerita..?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.