..

..

MOA & MENTERI JADI MANGSA FITNAH MALAYSIKINI ISU BERAS STICKER GAMBAR PM @IsmailSabri60 @NajibRazak

on Friday, January 2, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Penyaluran bantuan kepada mangsa banjir terus medan  fitnah  Malaysiakini & Harakah untuk memburukkan kredibiliti  pemimpin kerajaan .  

Usaha murni MOA  diketuai Menteri Datuk Seri Ismail Sabri antara yang paling awal menghulur bantuan kepada mangsa banjir  telah difitnah  pembangkang dan macai2 dengan  menuduh kerajaaan mempolitikkan isu banjir dengan  mendakwa bantuan disekat &  lambat kerana meletakkan pelekat gambar pemimpin . 


Sebenarnya ia tidak benar kerana sejak banjir bermula , pada 18 Disember  KADA telah mula digerakkan oleh MOA untuk segera menghulur bantuan  seterusnya semua agensi mula digunakan .

Pada 26 December 2014 pula, seluruh agensi dibawah MOA mula dilibatkan dimana MOA telah  mobilize semua agensi dan melakukan agihan tugasan selain menggunalan segala aset-aset MOA dan juga meminta bantuan nelayan peladang etc.

Sehingga kini MOA telah salurkan bantuan ke 8 negeri melibatkan 51 kawasan parlimen, tidak kira sama ada negeri atau kawasan parlimen itu milik BN atau pembangkang. 

Semua ditolong sebaik mungkin kerana ini merupakan misi kemanusian.

 Untuk pengetahuan Malaysiakini, MOA telah keluarkan belanja sendiri sebanyak RM1.821juta setakat hari ini. Selain itu, untuk streamline arahan dan urusan, MOA telah wujudkan command centre di Dengkil dan setiap negeri yang terlibat.

MOA melalui Briged Kesatria Muda sudahpun mengedarkan 3,000 kampit beras kepada mangsa banjir.

Fitnah   Malaysiakini & macai2 nya  yang hanya nampak  isu sticker PM  ditampal  sengaja  disensasikan jelas berniat jahat  walhal  Menteri sendiri tidak tahu menahu akan sticker  itu  . 

 Jika ia ditampal pun ,  itu adalah dilakukan sendiri  oleh  sukarelawan Briged Kesatria Muda  yang menerima sumbangan bantuan dari  MOA  bukannya   atas arahan Menteri . Difahamkan mereka menampal sticker untuk membezakan barang MOA dengan barang sumbangan pihak  lain  dan ianya ditampal hanya 100 keping. 


Sepatutnya macai2  pembangkang  perlu lihat dulu parti mereka dan gambar ini jelas menunjukkan pemimpin mereka juga  mempolitikkan bantuan banjir dengan mengarahkan membungkus sendiri barang berlambangkan parti .MISI BANTUAN KEMANUSIAAN MOA YANG TAK DICERITAKAN 
MALAYSIAKINI ....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.