..

..

DANA PILIHANRAYA PAS DIUTAMAKAN BERBANDING BANTU MANGSA BANJIR

on Thursday, January 8, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
PAS terus yakin parti itu akan mendapat sokongan besar di Kelantan, kubu kuat yang berjaya dipertahankan semenjak 1990 sekalipun sudah berkali-kali banjir melanda Kelantan dengan banjir terburuk berlaku pada penghujung tahun 2014 yang mengorbankan 21 orang rakyatnya dan memusnahkan ribuan rumah hasil landaan lumpur pekat dan kayu-kayu balak hanyut. Seramai lebih 200,000 orang telah dipindahkan ke pusat-pusat pemindahan sementara yang dikendalikan oleh Kerajaan Pusat.

Para pemimpin PAS terutama sekali Ahli-Ahli Parlimen dan ADUN-ADUN PAS juga tidak turun padang untuk mengambil peduli dengan nasib rakyat di kawasan mereka yang terkesan dengan banjir. Sebaliknya beberapa orang daripada mereka, termasuklah Husam Musa dan Hatta Ramli memilih untuk memberikan alasan-alasan yang tidak munasabah untuk menutup mulut para pengkritik.

Selepas banjir pun, PAS masih terus meletakkan tanggungjawab memulihkan kerosakan dan kemusnahan kepada Kerajaan Persekutuan sekaligus membayangkan yang Kerajaan Negeri Kelantan turut musnah seperti rumah rakyat mereka yang dilanda balak-balak hanyut.

Sebaliknya, seperti kebiasaan, PAS yang dibarisi oleh pemimpin-pemimpin yang bijak mencuri wang rakyat, mula memikirkan pelbagai tabung dan dana yang mengumpankan musibah dan malapetaka untuk memenuhkan tabung-tabung tin milo mereka.

Semalam, Nik Abduh ke Kota Kinabalu. Memandangkan jumlah yang hadir dalam mesyuarat tertutup pertama PAS Kota Kinabalu, kutipan tin milonya terlalu kecil untuk diumumkan. 


Ketua Pemuda PAS, Suhaizan Kaiat pula lebih awal telah menubuhkan Tabung Banjir kononnya untuk membina semula rumah-rumah penduduk yang musnah tetapi kutipan berkenaan terus masuk ke akaun bank Pemuda PAS tanpa sebarang pengkhususan. Sekaligus menimbulkan keraguan yang Pemuda PAS akan mengotakan janji mereka.

PAS sudah menubuhkan terlalu banyak tabung derma tetapi kesemua tabung-tabung derma berkenaan lenyap begitu sahaja dan penghibahan derma-derma tersebut tidak pernah dibuat. Kes yang paling popular adalah Tabung Memali.

28 Januari nanti, sekali lagi PAS akan mengumpulkan DANA PILIHANRAYA dan dibuat di Sarawak.

DANA PILIHANRAYA boleh PAS usahakan tetapi untuk membantu para penyokong dan pengundi mereka yang kekal setia di Kelantan malah sehingga sanggup menggigit tangan para pembantu yang telah menyelamatkan mereka dari mati kebuluran, PAS buat-buat lupa. - BULETIN SENGAL-


One Response

 1. Anonymous says:

  Kelantan RED WARRIORS sah cuma Pondan-Pondan yang berlagak bodoh-sombong, berlagak gedeber, hakikatnya lemah lembut, pondan, dayus lebih teruk drp betina dan pondan Jalan Chow Kit.

  RED Warrior tak berani tegur Kerajaan PAS Kelantan, tak beri persoal kemana halatuju Islam Kerajaan Pas Kelantan, kenapa beri Tanah Balak pada Dap Lahanat Nga & Ngeh Bersaudara, hingga mereka jadi Jutawan Kaya Raya, Puak Pimpinan Pas Kelantan Makan Rasuah simpan duit, Rakyat Kelantan makin miskin..

  Puak Red Warrior Ibu Kota MELIWAT orang kampong, mencelakakan kehidupan Mak Bapak, Ibu dan Ayah, sanak saudara kerana menyebarkan Dakyah Puak Pimpinan Rasuah Pas..

  Para Pemimpin PASMA Kerajaan PAS Kelantan Perasuah Tegar.., Husam Musa kaya raya...Dr Hata Ramli Kaya Raya...

  Red Warrior memang macam PONDAN...Lembik, Longlai..cuma tahu memuaskan Nafsu di Takbai, Golok..Minom lah kat sana puas-puas, balik Kelate jadi alim balik...

  Biar lagi banyak malapetala, bala turun di Kelantan, disebabkan masyarakat Kelantan, memang macam itu...tak mahu mengubah nasib, apa lagi menegakkan kebenaran.

  APA RED WARRIOR ADER TELOR KER

  BLOGGER ANAK JADI KELATE PON ADER KELENTIT DAN BERLOBANG?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.