..

..

BANJIR JADI MODAL GUAN ENG HINA PAS TAK LAYAK PERINTAH KELANTAN !

on Tuesday, January 27, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 CommentsHari ini dalam akhbar Cina Sin Chew Daily , perbalahan antara DAP - PAS semakin panas .

 Guan Eng membalun lagi PAS  selepas Hadi mendedahkan keburukan pilihanraya PBT diadakan kerajaan DAP dengan membidas kerajaan PAS Kelantan tak layak menjadi sebuah kerajaan yang baik untuk rakyat ekoran musibah banjir . 

Serangan  Guan Eng kali  menggunakan modal banjir menghentam kerajaan PAS Kelantan  sebagai lemah & tak wujud pastinya akan menambah lagi kemarahan pimpinan dan penyokong mereka . 

Kita nak lihat apakah reaksi kepimpinan PAS termasuk PAS P.Pinang samada akan mempertahankan partinya yang dihina oleh Guan Eng dan DAP ini   .

PASMA tentunya akan senyum dan melihat saja PAS dibantai saja Guan Eng dan DAP . 

Mereka yang mahu dilihat altenatif baru untuk ganti PAS jika parti itu keluar Pakatan  pastinya akan terlaksana tak lama lagi .. 
Sin Chew Daily, 27 JAN 2015, halaman 08,
LIM Guan Eng - Ketua Menteri Pulau Pinang membidas Kerajaan PAS Negeri Kelantan sebagai sebuah Kerajaan Negeri yg lemah dan gagal melaksanakan tanggungjawabnya semasa musibah banjir yg melanda Kelantan pada penghujung tahun lalu.
Katanya, semasa banjir besar berlaku, keadaan yg berlaku adalah seolah-olah tiada Kerajaan Negeri yg wujud. Kerajaan yg ada hanya lepas tangan dan tidak tahu melakukan apa apa utk menyelamatkan mangsa mangsa banjir.
Menurut LIM lagi, walaupun Kerajaan PAS Kelantan selama ini terkenal dgn dasar pentadbiran yg bersih tetapi mereka juga harus menjadi sebuah Kerajaan yg boleh membuat kerja untuk rakyat.
Jika Kerajaan Kelantan tidak tahu menjalankan tanggungjawabnya sebagai sebuah Kerajaan Negeri, adalah lebih baik, mereka jangan menjadi Kerajaan Negeri di Kelantan.
LIM Guan Eng berkata demikian semasa menghadiri satu majlis kempen menambah keahlian parti DAP di Bukit Mertajam semalam.


4 Responses

 1. Anonymous says:

  Malam ni panggil Husam Musang berkompol di Kelantan stadium doa agar Penang dilanda bala supaya LGE juga boleh dianggap gagal.

  Penuhkan satu stadium. Jemput ahli Pas 1 Malaysia dtg.

 2. mk says:

  Ceritanya disebalik Penyamun diGua Hantu begini... Mamat telah bagi peluang membina kekayaan kepada Ngok Ngok dua beradek..secara senyap tanpa ketahuan kawan kawan Ngok yg lain... Jadi dgn kekayaannya itu maka ia menjadi saingan dalam merebut betina bernama Dapi..Keluarga yg berzaman konrol Dapi...mulai merasa akan terlepas jagaan..sebab Ngok mulai tunjuk aksi kong funya..agar Dapat memiliki Dapi..Sbab tu Keluarga yg jaga Dapi suruh adakan suruhan jaya agar sibebal BN .. melatah dan jadi alat Keluarga ini Nyahkan Ngok.. Ini kes Penyangak Vs Perogol..malang BN buat dunno ..lalu diasak Org Kelante pulok.. Nak tunjuk marah... Si Ngok Ngok ni pulok jolok kerak kerak yg tertinggal olih keluarga ni... Tunggu... Banyak hasil rompakkan akan terdedah... Kelab Ahli mereka ..tak kisah sebab mereka perjuangkan Kom bukan hasil... So inilah perkara tersirat...rasanya Ngok akan tewas..macam pencabar pencabar sabelum ini...

 3. Anonymous says:

  Bergembira Tepuk Tangan Sama-sama,

  Kita Menari goyang bandan goyang Kaki,

  Hooray Hooray Hooray Hooray Bergembira,

  Nuar Brahim Al Jubori ke Penjara...

  Haa haaa Haaa

  Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

  Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

  Aku Tanyer Macai Aper Khabor....Nuar Di Penjara....

  Yaaa Huuuu Malaysia akan Aman Tanya Peliwat Nuar Brahim...

 4. Anonymous says:

  PERHATIAN:
  Blogger Upahan Perompak dan Lanun seperti di bawah adalah merupakan DURI DLM DAGING, GUNTUNG DLM LIPATAN yg masih dikategorikan sebagai Blogger Pro-Kerajaan walaupon hasil kerja mereka ini sebenarnya Melemahkan Kerajaan, Menganggu-gugat, melagakan Pemimpin Sedia Ada (Bukannya yang dah Pencen), dan Mengutuk, Mencari Salah sana sini Pentadbiran PM DS Mohd Najib, Timbalan Perdana Menteri, Menteri-Menteri dan Timbalan Menteri dan juga Pentadbiran Kerajaan Barisan Nasional - UMNO.


  1. OutSyed The Box - Syed Akbar Ali
  2. Din Turtle
  3. The Scribe A Kadir Jasin
  4. Zamkata - Zainuddin Maidin
  3. The Sense, Credibility and Accountability
  4. Life of Annie
  5. Apanama

  Silalah kemukakan bukti, setakat hari ini Rabu, 28 Januari 2015, berapa banyakkah artikel, tulisan yang menyentuh, menceritakan, memberi gambaran mengenai Salah Laku Tun Mahathir dan Tun Daim? Apakah semasa zaman Pentadbiran Tun Dr Mahathir, segalanya sempurna? Kenapa Isu Tol Tak pernah turun yg dibuat semasa Tun tidak dibangkitkan oleh Blogger ini? Apatahlagi isu-isu mengenai Kejahatan Regim DAP Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng, Anwar Ibrahim, Mohd Sabu dan sebagainya. TIDAK, mereka ini hanya berminat mengenai hal-hal berkaitan yang hanya bertumpu kpd PM DS Mohd Najib dan kesuluruhan pentadbiran beliau.

  Adalah dipercayai bahawa Mereka ini dibiayai oleh Mahazalim MahaFiraun Tun Mahathir dan Perompak @ Lanun Wang Rakyat Tun Daim Zainuddin samada secara terus mahupon secara Proksi. Mereka ini ada tabung yang kuat dan sebarang isu yang memburukkan Kerajaan DS Moh\d Najib, mereka akan dapat Hadiah Saguhati..

  Oleh itu, Blogger Pro-Kerajaan perlu berhati-hati dengan setan dan jin yang nampak bersama kamu di dalam menentang Cyber Red Bean Army Pakatan Rakyat Kelolaan DAPigs, tapi setan-setan dan jin ini membunuh usaha kamu secara halus-halusan.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.