..

..

AKHIRNYA PEGUAM BIADAP ERIC PAULSEN DITANGKAP !!

on Tuesday, January 13, 2015 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


-  Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty (LFL), Eric Paulsen yang mendakwa Jakim mempromosikan ekstrimisme di negara ini sudah ditahan di Brickfields, sebentar tadi.

Perkara itu dimaklumkan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menerusi laman Twitter rasmi Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

"@PDRM baru sahaja menangkap Eric Paulsen," tulis catatan itu.

Eric dilapor membuat catatan di akaun Twitternya mengatakan: “Jakim sedang mempromosikan ekstremisme setiap Jumaat. Kerajaan perlu menanganinya jika serius mahu banteras ekstremisme di Malaysia”.

Posting itu kemudiannya mendapat reaksi pelbagai pihak yang menyifatkan Eric menghina agama Islam dan mahu pihak berwajib mengambil tindakan ke atasnya.  

Laporan polis telah dibuat terhadap Eric oleh Pemuda Umno hari ini.LIHAT PENIPUAN LAWYER FOR LIBERTY..

MENIPU CAKAP 20 ORANG POLIS BERKAS ERIC PAULSEN 

3 Responses

  1. tobeng says:

    Nanti mesti ada saja Melayu2 yg sanggup jadi barua membela tindakan kapir harbi ni dan menyalahkan polis dan kerajaan.

  2. Ini lah skap orang melayu, buat heboh dan aduan pada polis bila ada kes melibatkan soal agama atau soal hak melayu .. terlalu gembira sedangkan .. kit alihat lah pula akan kesan dari pengakpan nanti .. apa hukumannya ??

    Paling rendah hukuman adalah diberika amaran keras agar tidak mengulangi lagi dan permohonaan maaf dari tertuduh .. maka melayu akan berkata ' padan muka' sedangkan imej JAKIM telah tercalar , jika hukuman penjara pula , melayu akan berkata, baru dia tahu siapa kita' sedangkan hukuman nya mungkin penjara tidak lebih 3 bulan dan dalam rayuan , bila pendengaran dibuat setalh tamat hukuman penjara 3 bulan ' masih didapati bersalah tetapi berkuatkuas dari tarikah mula ditangkap atau dibicarakan , maka tertuduh lanmgsung tidka masuk penjara dan bebas seperti biasa

  3. Anonymous says:

    Alhamdullilah.. Tahniah kerana melaksanakan tugas dengan tegas dan betul. Selepas ini diharapkan AG pula melaksanakan tugas dengan betul. Penghina agama perlu diajar dan diperbetulkan. Mungkin sebab dia tak berugama maka diserang orang yang berugama.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.