..

..

MENGAPA KIT SIANG SANGGUP U TURN BILA PM BALIK MALAYSIA ?? @NajibRazak #pray4Malaysia

on Sunday, December 28, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Bila berlaku banjir , pemimpin pembangkang paling laju tweet menghentam kerajaan dan UMNO  ialah bapak Guan Eng iaitu Kit Siang . 

"Malaysians are entitled to ask why there seems to be no federal government in Putrajaya, why the PM is not only away in secret holiday in Hawaii, but not a single Umno minister visiting hardest-hit Kelantan to show the federal government’s concern for the worst floods since 1971?'Dia ingat tweet dia adalah satu  national service .
boleh perbodohkan orang muda ..haha
Mengapa dia sanggup U TURN ?? Dia U TURN bila sahaja dapat tahu PM akan balik hari ini untuk melihat sendiri operasi menyelamat mangsa banjir dan menghantar bekalan makanan . Semasa ketiadaan PM pun , ramai  pemimpin BN dan beberapa Menteri turut bertungkus lumus 100%  membantu mangsa banjir . Mereka bukan seperti pemimpin cakap kosong seperti pembangkang yang sentiasa jadikan bencana banjir ini sebagai isu politik
Apa yang Najib buat? dia follow up with action and manage to resume his responsibility ketika usaha bantuan sedang digembelengkan. Kalau heli dan bot penyelamat tidak boleh masuk ke tempat teruk terjejas, kalau dia ada kat Malaysia pun, apa Najib boleh buat? Itu force of nature, atas kehendak Allah. Najib segera balik dan terus pergi ke ground zero mengetuai misi bantuan. Bukan 6 hari selepas malapetaka Katrina menimpa New Orleans seperti yg Bush buat dulu.


Kit Siang bukan u-turn, dia tahu pemimpin pembangkang  terlalu daif untuk membantu mangsa banjir. So dia pilih short cut tumpang populariti Najib yang akan pulih.
Pendek kata, nak defend Najib kena lihat perkembangan sekeliling dan capitalise. Jangan dibuat tanpa ada corroboration atau sokongan kerana ia dilihat terlalu macai atau defensive. Akibatnya, kita cuma nampak mohon kemaafan sahaja sebagai jalan keluar yang selamat tetapi adalah titik noktah kepimpinan Najib.
Kit Siang tahu kita tidak boleh salahkan pernyataan dia. Ia suatu pernyataan yang cukup selamat. Tapi kita boleh tanya apa anak dia sedang buat? Apa para pemimpin pembangkang dan jentera mereka buat? Cakap tidak serupa bikin. Mereka cuma bermatian bila hendak berpolitik minta sokongan dan undi rakyat tetapi menyepi diri bila rakyat tersepit. Itulah pembangkang PR!

anak kit siang sedang monitor  banjir live dari Paris atas Eurostar .haha..


2 Responses

  1. Anonymous says:

    cara likitsil tweet mcm bbudak tak skolah, ada org nk baca ke? disgusting!

  2. Anonymous says:

    Sebab itu nama dia Lim ke Sial .

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.