..

..

BENCANA RIBUT PULAK MEMBADAI P.PINANG , KETUA MENTERI MASIH LAGI DI PARIS ?? @Rrafizal

on Tuesday, December 30, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Malam tadi ribut kuat melanda P.Pinang terutama di kawasan Balik Pulau hingga menyebabkan bumbung rumah tercabut & pokok tumbang menghempa kereta.

Malah tindakan cepat Adun BN Teluk Bahang membuka pusat operasi bencana menampakkan keprihatinan dan alert  kepada  rakyat yang terlibat dalam insiden iniSelain itu, YB Adun Pulau Betong juga  turut sama bergegas ke tempat kesan daripada ribut selepas mendapat berita . 

Persoalannya , di mana Ketua Menteri P.Pinang Guan Eng  selaku pemimpin utama negeri ini ?? 

Tak balik lagi ke dari PARIS ??  Negeri dak kena bencana ribut pun boleh masih tak puas lagi  naik first class Eurostar ???

Nampak jelas pembangkang bila rakyat susah tak peduli pun ..parti BN juga yang dimaki ini juga tempat bergantung harap ..BALIK PULAU: Seorang lelaki cedera apabila kereta dipandunya dihempap pokok tumbang, manakala beberapa rumah dilapor mengalami kerosakan selepas beberapa kawasan sekitar daerah ini dilanda ribut, sebentar tadi.
Lelaki disyaki berusia lingkungan 30-an itu dikejarkan ke Hospital Balik Pulau untuk rawatan lanjut, bagaimanapun status kecederaan dialami mangsa tidak dapat dipastikan.klik di sini


SELAMAT MALAM TUAN.

UNTUK MAKLUMAN,
KEJADIAN POKOK TUMBANG DI KAWASAN BALIK PULAU, BARAT DAYA, P.PINANG.

01.     PADA 292300 HRS CCC PG TERIMA MAKLUMAN DARIPADA DCC B/DAYA BERITAHU BERMULA DARI JAM L/KURANG 2030 HRS 29/12/2014 HINGGA JAM 2300 HRS 29/12/2014 SEBANYAK (9) KEJADIAN POKOK TUMBANG DAN (1) KABEL ELEKTRIK TERPUTUS DILAPORKAN.

LOKASI POKOK TUMBANG SEBAGAIMANA BERIKUT:

1) JALAN TUN SARDON - 3 KEJADIAN
2) JALAN SUNGAI PINANG - 1 KEJADIAN
3) JALAN PONDOK UPEH - 2 KEJADIAN
4) JALAN TITI TERAS - 1 KEJADIAN
5) LINTANG POKOK UPEH - 1 KEJADIAN
6) JALAN SUNGAI PINANG - 1 KEJADIAN DAN KABEL ELEKTRIK TERPUTUS.

02.     DALAM PADA ITU, SEBUAH M/KAR ROSAK AKIBAT KEJADIAN INI DI JALAN TUN SAADON (PERMANDANGAN INDAH) DAN MENYEBABKAN KECEDERAAN KEPADA 1 (L) CINA. BUTIR-BUTIR MANGSA MASIH BELUM DIPEROLEHI DAN MANGSA TELAH DIHANTAR KE HOSPITAL BALIK PULAU UNTUK RAWATAN. KECEDERAAN MANGSA JUGA BELUM DAPAT DIPASTIKAN LAGI.

03.    KERJA-KERJA PEMBERSIHAN TELAH DIJALANKAN.
SEHINGGA KINI, DIFAHAMKAN ANGIN MASIH BERTIUP KENCANG DI BALIK PULAU DAERAH BARAT DAYA.

SEKIAN UNTUK MAKLUMAN AWAL TUAN.
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.