..

..

UBAH SEKARANG BAWA REBAH , SEWA PASAR DINAIKAN 100 % @dzainalabidin

on Monday, November 10, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Hari ini peniaga di pasar awam Kepala Batas membuat demontrasi bantahan kepada kerajaan DAP kerana menaikkan kadar sewa 100 % yang  dianggap terlalu tinggi .

Mereka mendakwa kenaikan sewa yang berlipat ganda contohnya petak sayur RM30 kepada RM60 , gerai tertutup  RM120 - RM240 , petak ikan dari RM75 kepada RM150  membebankan . Ini kerana perniagaan mereka yang semakin merosot dengan kewujudan pasaraya besar seperti Sunshine , Mydin dan lain2 .

Kesimpulannya ,  slogan UBAH DAP pada PRU13 lalu kini membawa rebah kepada rakyat PP .

Akan tetapi majoriti  rakyat negeri ini tetap menyanjung tinggi apa dibuat Khalipah Guan Eng walaupun menindas rakyat  asalkan BN tak berkuasa kembali .


2 Responses

  1. Anonymous says:

    sbb apa rakyat benci BN??klu setakat kata kena hasut dgn pembngkang tu jawapan bodoh!!CERMIN DIRI DAN LIHAT ROSAKKNYA ZURIAT UMNO DAH ROSAK HINGGA KE USUS!!HIDUP LA DENGAN MIMPI2 INDAH SAMPAI REBAH!!SUDAH LA BUTA XNAMPAK SALAH!!PUAK LIBERAL DOK BERCAMBAH DLM UMNO..TERUTAMA KETUA PEMUDA BANGSAT KHAIRY JAMALUDDIN..KAMI XKAN LUPA APA YG KJ DAH BUAT MASA ZAMAN TUN DOL!!!

  2. Anonymous says:

    Tahniah rakyat Pulau Pinang yang mengundi DAP. Dasar Ahli Penyamun.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.