..

..

JAWAPAN UNTUK TUDUHAN MACAI PR THAILAND LEBIH HEBAT BERBANDING MALAYSIA

on Tuesday, November 25, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Jawapan dari sahabat yang tinggal di Thailand terhadap fitnah yang disebarkan oleh pecacai Pakatan Reput.

" Ada segelintir manusia POLITIK TAKSUB dari Malaysia, paksa kami untuk mengaku kebenaran FITNAH ini.

Kami tiada kepentingan dalam politik Malaysia, so buat apa kami nak berbohong. Mereka gunakan bendera Thailand untuk melakukan provokasi politik. Ada juga yang TAG di Facebook kami, bila kami nyatakan kebenaran, dia dan geng mereka maki hamun saya. Apa dosa saya bila BERKATA BENAR.Ada yang suruh saya buka cawangan UMNO di Thailand. GILA GILA GILA.

Bila anda buat FITNAH, orang jelaskan kebenaran, Janganlah nak marah. Jangan keluar hadis dan Al Quran katakan kami kafir. Kami memang tak sokong atau undi PAS di Thailand. Takkan kami KAFIR ?

PENJELASAN TENTANG FITNAH BERKENAAN

1.Top Sim Kad Tiada Expiry Date .
Soalannya syarikat mana ? Di tiga Wilayah bergolak, penggunaan HP sangat ketat.Salinan Kad Pengenalan juga diambil. Cuma di wilayah yang dianggap selamat tidak perlu didaftarkan. Tarikh luput sama saja. Ada yang 3 bulan, 6 bulan , 12 bulan dan bergantung kepada tawaran dan promosi.

2. Lesen boleh pakai sampai mati dengan sekali bayar .
Lesen apa ? lembu, kerbau atau babi ? Lesen kenderaan, kena renew setiap tahun, sama dengan di Malaysia. Cuma orang yang ambil 30 – 40 dahulu sahaja,boleh guna sepanjang hajat. Sekarang ini penguatkuasaan memasang lampu siang untuk motosikal dan pemakain helmet dikuat kuasa. Setiap hari ada road block. CUKAI JALAN DAN INSURANS pun kena bayar setiap tahun. Yang murah ,sekadar Syarat untuk membeli kereta atau kenderaan. Bila accident ramai yang mati kena tembak bukan mati kemalangan.KERANA masing masing nak claim kerosakkan. Terjadilah pergaduhan.

3. Warga tua, OKU dan Ibu Tunggal dapat Seratus sebulan bersamaan 1200 setahun. HAHAHAHA THB100 = RM10 . THB1200 sama dengan RM120, makan kuaci pun belum tentu boleh hidup. Wargatua TERPILIH dapat THB500-THB700 sebulan bersamaan dengan RM50-RM70. Setahun berapa ? Sama dengan BRIM ka ?
Ibu Tunggal dapat ? FITNAH yang sangat besar. Orang Islam Thai umur 15 pun dah kahwin, umur 16 th dah cerai. Kebanyakkan yang berniaga Tom Yam di Malaysia adalah dari 3 Wilayah bergolak terutama Pattani.Kebanyakan wanita adalah Ibu Tunggal. Pi Tanya sendiri.
OKU dapat ? kakak saya pun OKU, sampai sekarang umur 42 tahun mohon tak dapat lagi.

4. Murid Murid diberi Makanan Percuma. Benar. Murid murid yang nak jadi Tok Sami Buddha memang dapat makanan percuma. TAPI mereka kena berjalan ke tempat tempat yang mahu bagi makan pada mereka.

5. Parabola sekali bayar RM400 pakai sampai mati . HAHAHAHAHA tak da parabola tak gambar la sheikh ooooi. Semua channel kena guna para bola. Kalau nak tengok HBO atau macam Astro, kena bayar sebulan THB1000 – THB1500. Kalau nak IPTV pun kena langgan. Ada PAHAM KA ?

6. Kereta import memang murah. Vios THB600,000 sebuah. Sebab Thai dah lama guna GST. So duti kereta dikurangkan. Kebanyakkan kilang pemasangan kereta dan motor Thai antara yang terbesar di dunia. Seperti juga Malaysia Ron95 baru 2,30 dan di Thai Ron95 RM4.50 per liter. Guna kereta setahun bubuh minyak nilainya sama macam beli kereta Malaysia dan guna di Malaysia. Ada Faham ka ?

7. Keretapi kelas ketiga FREE. Benar, semasa promosi. Macam Airasia juga la, RM1 pun boleh fly.

8. dan macam macam lagi.
Nak komen tentang ini. Anda perlu bersyukur tinggal di Malaysia, sebab buat FITNAH macam ni boleh terus hidup panjang. Kalau di THAI anda dah mungkin jadi MAYAT. Anda sekadar datang Thai cari AYAM di DANNOK dan balik MALAYSIA LAGAK MACAM ALIM ULAMAK. Sebenarnya anda tak tahu penderitaan kami di sini. Sekarang kami sedang mengadakan kelas Bahasa Melayu dan Fardu AIn dan Pengajian IQRA. Kami ada seramai 232 orang.Kami terpaksa mencari DANA sendiri dalam membimbing anak anak mengenali ALLAH DAN MUHAMMAD SAW. Kalau anda terasa sukar tinggal di Malaysia, kami alu alukan kedatangan anda untuk mengajar sukarela tanpa gaji di Kampung kami. Komen GPB 

Seperti katan YB KJ ,  SEMAK SEMUA FAKTA DULU , JANGAN CEPAT SHARE THINK FIRST " 


2 Responses

 1. Anonymous says:

  Yg ini boleh ikut Thai:

  Thai telah menghapuskan demokrasi kerana Ahli Politik mereka telah dirasuah BABI.

  Sama ada baju MERAH & baju Kuning- kedua2nya hamba laba BABI.

  Raja mereka mengarahkan TENTERA mengambil alih pemerintahan.

  Maka korupsi politik akibat pengaruh BABi di tamatkan.
  Negara Thai sekarang aman tampa mogok. Kedai & Kilang beroperasi seperti biasa, FDi masuk terbaru BMW bina kilang enjin di Thai (Nov 2014).

  Sesiapa yg dibuktikan ada rasuah ketika pemerintahan sebelum ini bakal dipenjara termasuklah Babi2 politik.

 2. Anonymous says:

  Macai pakatan kalu tak tipu dengan tak fitnah tak sah.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.