..

..

RAKYAT HAKIM NEGARA CIPTAAN ANWAR MENIRU FILEM THE DARK KNIGHT RISES !!

on Thursday, October 16, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment



Sudah tentu ramai melihat filem The Dark Knight Rises di mana Banne menjadikan rakyat & penjenayah sebagai HAKIM bagi menghukum Polis dan individu tidak disukai mereka.

Jadi drama terbaru RAKYAT HAKIM NEGARA oleh PKR   pada 28 October ini   juga turut mempunyai persamaan dan dilihat mahu mengheret   rakyat sebagai HAKIM  untuk menentukan hukuman jenayah dilakukan pemimpin agong mereka Anwar Ibrahim

Tetapi bila melibat komen majoriti di FB Anwar Ibrahim , sebenarnya ramai rakyat sudah muak dengan hasutan Anwar dan konco-konconya yang langsung tidak hormat undang-undang negara.








Apa ni duk menghasut rakyat nak jadi hakim dpn mahkamah ni... macam dah tau keputusan.. ni dah menghasut ni... ni dah menghina mahkamah dah ni.. biarlah mahkamah buat keputusan... bila keputusan sebelah dia... puji melangit.. adil lah... bila sebaliknya ni lah yg nak jadi.. hormatlah sikit undang2 negara.. nanti bila hang memerintah org buat mcm ni .. mcm mana... bodoh takleh bagi kat org sikit... 

Isu 'Langkah Kajang' yang gagal dan memalukan Anwar Ibrahim, isteri beliau, Lim Guan Eng dan bapanya, Lim Kit Siang dan seluruh kepimpinan Pakatan Pembangkang juga dijadikan contoh yang nyata tentang wayang kulit Pembangkang yang memperalatkan rakyat untuk kepentingan mereka sahaja.
Kau dah pijak khalid ibrahim, sekarang kau nak minta tolong dengan orang Selangor pulak.

Dato bila susah guna rakyat....bila trdesak guna rakyat buat benteng....membela...Dato tahu tak yg kami ni. ....dok perhatikn....tingkahlaku org2 Dato..penat....tau....sepatutnya Dato…..kena konsisten...la.....apa yg rakyat nak...bela.....bukan lawan....bela bersama2 menjadi kawan...sya rasa klau Dato sama buat krja dgn Umno...BN..Dato malu ke....lagi tingi saham politik Dato...penat....Dato...kami tak nk la jdi rakyat yg tak bermaruah.....tolong..ikut undang2 yg ada....bukan hari2 Melayu berpecah....penat la.....k....sya tak join.....sya bnyk kerja…


Bosan... tak ada lain. Asyik nak mempergunakan rakyat untuk kepentingan diri sendiri. Tak pernah nampak yang baik korang buat untuk rakyat. Semua yang korang buat memecahkan orang melayu , merendahkan martabat islam , mengugat perlembagaan dan sistem beraja , perhimpunan jalanan yang tak berfaedah dsb. Insaflah. Jangan kucar kacirkan malaysia.


One Response

  1. Anonymous says:

    Nak ingatkan kepada bahalol2 Anwar selepas PRU13. Semasa korang yang bahalol dik baring atas jalan memprotes polis, Anwar sikit punyer best angkat sumpah di Parliament. Si peliwat yang merata ceruk cakap PRU13 haram lah, tak legal lah, nak bokot lah.....last2 dia angkat sumpah dan best punyer pekena the tarik bersama Najib. Korang yang bahalol kena kencing oleh Anwar BIG TIME!!!!!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.