..

..

HOT !! CM PENANG DEDAHKAN TEMUI CARA TERBAIK DI DUNIA ATASI BANJIR DI NEGERINYA @dzainalabidin

on Thursday, October 30, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Bertuah rakyat P.Pinang memiliki Ketua Menteri DAP yang memiliki otak genius bagi mengatasi banjir paling terbaik di dunia .

"  Asalkan  tiada hujan   pasti  tidak akan berlaku banjir " .. itu adalah idea paling bijak CM yang disayangi rakyat PP terutama kaum Cina di negeri ini .

 Sepatutnya semua jurutera JPS dan pakar kejuruteraan di negara  ikut cara Guan Eng kerana ia boleh jimat &  tak pakai sekupang pun duit rakyat   untuk mengatasi masalah banjir ...HAHAHA...


GEORGETOWN -    Hampir keseluruhan bahagian di Bayan Baru dan Relau telah dilanda banjir kilat semalam dan kejadian tersebut merupakan yang paling teruk dilaporkan melanda kedua-dua kawasan pada tahun ini dimana kedua-dua kawasan tersebut menjadi laluan utama kepada kenderaan ringan yang lalu-lalang.

Hujan dilaporkan bermula dari jam 11 pagi telah menyebabkan beberapa kawasan rendah telah dinaiki air setinggi paras lutut.Banyak kenderaan-kenderaan dilihat tersangkut di dalam banjir kilat tersebut.

Selain itu, kejadian itu telah menyebabkan lalu lintas menjadi sesak kerana bilangan penduduk di kawasan berkenaan agak padat dan juga laluan disekitar tempat kejadian sering menjadi tumpuan penduduk di sekitar negeri ini.Seorang penduduk Bayan Baru yang merupakan peniaga di situ, Faten Rafie, 40, berkata bahawa banjir kilat ini berlaku selepas hujan turun selama 30 minit dan rata-rata penduduk tidak dapat menyelamatkan harta benda mereka.

"Ini adalah kali pertama banjir kilat melanda di kawasan kami. Pada masa itu, saya berada di Mayang Mall Bayan Baru, namun air naik terlalu cepat. Saya pasti ini mempunyai kaitan dengan projek-projek yang dilakukan di sini,” ujat Faten kepada media.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Jalan Tengah berkata salah satu daerah yang terjejas teruk adalah di hadapan SK Seri Relau,dimana ia telah dibanjiri dengan air berlumpur.  Beliau berkata bahawa banyak van dan kereta telah separa tenggelam akibat daripada banjir itu.


One Response

  1. Anonymous says:

    Wah Apek Lanchiow yg paling otak berjambul dalam sejarah. The most gifted MB in the entire world maciam CB. Itulah Tokong Lanchiow

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.