..

..

BILA NIK AZIZ MENGHENTAM PENGANJUR PROGRAM SENTUH ANJING

on Tuesday, October 21, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 CommentsMursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan penganjur program program kontroversi menyentuh anjing Ahad lalu sebagai ada “ulat dalam kepala”.

“Menganjurkan program khusus bagi menjamah anjing hanya dilakukan mereka yang seumpama ada ulat dalam kepala.

“Ia bertentangan dengan mazhab Shafei,” beliau dipetik sebagai berkata oleh Harakahdaily pada program sambutan ulang tahun ke-24 pentadbiran Membangun Bersama Islam (MBI) di Kota Bharu.

Nik Aziz juga dilapor berkata, sekarang timbul banyak aliran “bersifat liberal” dalam Islam dengan menimbulkan idea-idea pelik dan boleh dianggap sesat.

Katanya, ada pihak cuba melabelkan Islam sebagai liberal semata-mata bagi menghodohkan Islam.Sedangkan, tambahnya lagi, demokrasi atau pelbagai kefahaman lain tidak pernah dilabel sebagai liberal, lapor akhbar PAS web PAS itu.Penganjuran program “I Want to Touch a Dog” di Bandar Utama, Petaling Jaya Ahad lalu mencetuskan kontroversi setelah mendapat sambutan hangat umat Islam.

Sebahagian golongan ulama dan mufti tampil menyatakan bantahan dan rasa tidak senang mereka terhadap perbuatan yang dianggap tabu dalam masyarakat Melayu itu.


** Di mana kenyataan pemimpin tertinggi PAS yang lain ? Ini berlaku di negeri Pakatan dan selaku parti dikatakan pejuangkan Islam .. mana ketegasan mereka ?


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Di Selangor jgn kata pegang Anjing pegang haiwan lain seperti Vabi vakal dianjurkan kelak.

 2. Anonymous says:

  No komen, jawatan dunia lebih penting. Depan penyokong pas yang tarak akal sebaliknya.

 3. Anonymous says:

  Tengok gambar2 dlm acara tu, ramai anak2 gadis ayu bertudung memegang,mengusap dan memeluk anjing memang menghiburkan.....lepas ni apa kata buat acara meramas buah dada dan menggesel2 pan..t.. pulak...alasannya untuk menghilangkan fobia terhadap sex khususnya malm pertama !!!!

 4. Anonymous says:

  Penganjur pesta pegang anjing adalah anak dajal yang akan melatih pengikut supaya mengikut arahan dajal nanti. Mohon dijauhkan Allah..

 5. Anonymous says:

  Mohon dijauhkan Allah.. Ini semua kerja anak anak dajal sebelum keluarnya dajjal....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.