..

..

VIDEO : HADI MENGAMUK ISU TAHALUF SIYASI PKR -DAP , TIBAI BARUA & BROKER !!

on Saturday, September 20, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
Di dalam ucapan penggulungan oleh Presiden PAS di dalam Muktamar PAS ke-60, Hj Hadi membidas sikap rakan tahaluf siyasi mereka PKR dan DAP yg mencuri wakil rakyat PAS untuk menyokong Wan Azizah sebagai MB Selangor.Beliau mempersoal inikah etika bertahaluf di dalam PR.

Broker,barua disebut beliau dengan nada marah dan tegas terhadap 2 wakil rakyat PAS yang telah melanggar baiah kepada PAS dengan menandatangani surah aku janji menyokong Wan Azizah sebagai MB Selangor.

Dalam pada itu,beliau juga menyifatkan secara tuntas bahawa perbezaan ideologi  PAS dengan rakan parti mereka iaitu PKR sebuah parti sekular pragmatik dan DAP parti sekular sosialis. 

Hj Hadi dilihat sudah memulangkan " Paku Buah Keras" kepada pengkhianat,pembelot PAS yg terpedaya dengan politik Anwar Ibrahim dan DAP .

Sumber : keris pusaka
4 Responses

 1. mae says:

  Tahaluf siasi hanya pegangan PAS bukan pegangan pkr dan dap. PAS tak bolehlah mengharap pkr dan dap bertindak seolah2 mereka faham. Mungkin pas tak cukup mentarbiah pkr dan dap.

 2. Kalau x silap "Barua" perkataan dalam bahasa arab.maksudnya "orang yang terlepas".

 3. Anonymous says:

  Nuar yg main jubo dgn bezina dia x berani tibaii....

  Apa punya ulamak daa....

  2 yg sokong pkr tu tak dosa sbb itu ijtihad dia...

  Tapi haji hadi sebagai ketua sokong dan beri pelindungan serta bersekongkol dgn peliwat....

  Berdosa sngat besar....

 4. Anonymous says:

  Barua bermaksud kata makian terhadap seseorang yang menjadi perantara pada sesuatu kerja jahat, alku atau ketotol. Dalam bahasa mudah barua bermaksud "pecacai" atau "hampeh"

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.