..

..

RAKYAT TERIMA BANJIR LUMPUR , MANA TINDAKAN PEMAJU GONDOL BUKIT GAMBIR !! @dzainalabidin

on Friday, September 26, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Isu gondol di Bukit Gambir oleh pemaju bertaraf VIP   ini sebenarnya  telah lama dan kini akhirnya telah memberi kesan banjir lumpur  kepada rakyat sekitar itu terutama Paya Terubong .

Walaupun kerajaan DAP memberi tempoh masa untuk pemaju memberi tempoh masa yang secukupnya kepada pemaju untuk memulihkan kawasan itu  namun didapati tidak ada tindakan susulan pihak pemaju dalam melakukan usaha pemuliharan kawasan berkenaan.

Apa yang rakyat dapat ialah banjir lumpur memasuki ruang kediaman mereka bila berlaku hujan lebat di P.Pinang. 

Perkara ini tak mungkin berlaku jika MPPP dan kerajaan DAP tidak membendung daripada awal kegiatan meneroka   tanpa kelulusan ,

Untuk melakukan kerja-kerja pembersihan  di lereng bukit seperti ini sebenarnya  perlu mendapat kelulusan daripada MPPP , JPS , Pejabat Daerah & Tanah serta Jabatan Mineral dan Geosains . 


Sehingga hari ini rakyat tidak mengetahui status tindakan susulan kerajaan DAP yang dibawa ke mahkamah  terhadap pemaju .

Sewajarnya penduduk di Paya Terubong ini boleh menuntut ganti rugi kepada pemaju berhubung kejadian banjir lumpur yang merosakkan harta benda mereka . 

One Response

  1. Anonymous says:

    Butuhla Penang, tempat setan, pengeluar dadah terbesar Malaysia dan pusat rasis cina celaka pengganas komunis Malaysia.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.