..

..

PAS SELANGOR KENA TIPU PKR , NAFI SETUJU KURANG JUMLAH EXCO KURANG !

on Saturday, September 27, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Pas Selangor menafikan sebarang dakwaan bahawa parti itu bersetuju supaya bilangan anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) daripada Pas dikurangkan kepada tiga berbanding empat dalam pentadbiran sebelum ini.

Setiausaha Badan Perhubungan Pas Selangor, Mohd Khairuddin Othman menegaskan pihaknya tidak pernah bersetuju dengan pengurangan bilangan Exco itu dan merasakan tindakan berkenaan bukan satu permulaan yang baik.

"Kami juga berpendapat pengguguran Adun Selat Klang, Dr Halimah Ali dan Adun Sabak, Sallehen Mukhyi sebagai tidak berasas kerana mereka memberi perkhidmatan cemerlang sebelum ini," katanya.

Dalam kenyataan hari ini, beliau menarik perhatian bahawa sebelum ini, exco daripada Pas tetap kekal dalam pentadbiran kerajaan Selangor demi memastikan kerajaan pakatan rakyat di negeri itu tidak tumbang.

Dalam pengumuman awal hari ini, Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali menambah seorang anggota daripada PKR dan mengurangkan seorang wakil Pas dalam barisan 10 anggota Exco Selangor baharu.

Beliau mengekalkan tiga jawatan Exco DAP selain menamakan tiga muka baharu.

Mereka yang baru dilantik ialah Adun Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad dan Adun Batu Caves, Amirudin Shari - kedua-duanya daripada PKR - dan Adun Taman Templer, Zaidy Abdul Talib daripada Pas.

Wakil parti Pas yang dikekalkan ialah Adun Chempaka, Iskandar Abdul Samad dan Adun Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi.

Tujuh lagi anggota Exco yang dilantik merupakan mereka yang telah berkhidmat di bawah pentabiran bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.*** PAS HARUS INGAT KERANA NIK NAZMI LOBI NAK JADI EXCO DENGAN AZMIN  ...KERUSI PAS TERPAKSA DIKORBANKAN ...HAHAHA...PADAN MUKA !!


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Dengan siapa si Azmin berbincang sehingga ada persetujuan 3 untuk Pas. Azmin bincang dengan mat sabu ker? Khalid gereja ker? Husam ker? TGHH ker? atau Pas Selangor? Siasat betul atau temberang....

  2. shafim says:

    Pepatah mengatakan si bodoh makanan si cerdik

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.