..

..

ELAUN LOKAP KERAJAAN DAP KEPADA PPS MENYALAHGUNAKAN DUIT RAKYAT !!

on Tuesday, September 2, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
RM 200 sehari kepada 156 orang PPS yang mana  11 daripada  ditahan mempunyai rekod jenayah lampau termasuk tiga dari mereka positif dadah.

Beginikan cara ketelusan dan bertanggungjawab diamalkan kerajaan DAP hinggan sanggup menyalahgunakan wang rakyat untuk membela PPS yang terang-terang kepada aktivis parti  ?

Rakyat P.Pinang harus membantah penyalagunaan wang rakyat daripada terus disalahkangunakan Guan Eng untuk partinya Seramai 156 anggota Pasukan Peronda Sukarela  (PPS) Pulau Pinang termasuk pengerusi Phee Boon Poh akan menerima bantuan sebanyak RM200 bagi setiap hari selama tempoh mereka ditangkap. 

Di samping itu, kerajaan negeri akan bertanggungjawab bagi apa-apa kerugian yang munasabah yang ditanggung ahli PPS dan Boon Poh dalam tempoh tersebut. 

Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata, setiap juga akan menerima bantuan guaman yang diberikan oleh negara-negara kerajaan. 

"Semua peguam yang dilantik akan membuktikan kesahihan PPS. Thing dibincangkan dalam mesyuarat exco semalam kecemasan yang disokong oleh 30 wakil rakyat dari PR," katanya pada sidang akhbar di pejabatnya hari ini. 

Menurut beliau, kerajaan negeri telah membuat keputusan untuk berehat  semua aktiviti PPS sehingga keputusan mahkamah dalam memperjuangkan pertubuhan itu. Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.