..

..

TERKINI ! SULTAN SELANGOR PERKENAN KHALID KEKAL MB , BIKIN ANWAR TERSENTAP !!

on Monday, August 11, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 10 Comments




-  Abdul Khalid memaklumkan Sultan Selangor perkenan untuk beliau meneruskan tugas sebagai MB Selangor sehinggga ada perkembangan terbaharu.


-  Abdul Khalid memaklumkan Tuanku berpuas hati dengan penjelasan bahawa beliau masih mendapat sokongan majoriti ADUN Selangor. Justeru Tuanku memberi perkenan kepada beliau untuk kekal sebagai MB.

--Berhubung mesyuarat kerajaan negeri, Abdul Khalid berkata beliau telah mendapat sokongan empat exco dari Pas. Katanya, itu sudah memadai baginya untuk beliau mengadakan mesyuarat kerajaan negeri walaupun tanpa exco dari PKR dan DAP. Ini berdasar tatacara Artikel 52.2B Undang-undang Negeri.

- Berhubung lain-lain Exco yang tidak mengikut tatacara Artikel 52.2B, mereka dinasihatkan untuk melepaskan jawatan. Beliau akan menemu bual setiap Exconya esok bagi mengetahui sokongan mereka.


-Abdul Khalid memaklumkan bahawa beliau akan mempertimbang cadangan untuk menyertai Pas tetapi buat masa kini beliau akan membersihkan namanya terlebih dahulu.

-Isu pembubaran DUN tidak disentuh dalam mesyuarat dengan Tuanku kerana beliau tidak meminta pembubaran dewan dibuat, kata Abdul Khalid.


- Abdul Khalid menegaskan beliau masih kekal sebagai MB Selangor dan akan menjalankan tugasnya seperti biasa.  -  utusan online - 


10 Responses

  1. percayalah, anuar al jubur dan sekutu kunyitnya dap-ig tak akan berdiam diri. Tunggu dan lihat apa onar mereka selepas ini.

  2. Anonymous says:

    Peliwat ada peguam keliling pinggang pun masih BODOH dengan UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI SELANGOR....

    Kah kah kah kah kah kah kah

  3. Anonymous says:

    Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mempunyai kuasa mutlak dalam menentukan pelantikan individu yang layak menjadi Menteri Besar negeri itu. Kuasa itu diperuntukkan dalam Artikel 51, Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959.
    "Sultan Selangor mempunyai kuasa mutlak dalam dua perkara dan boleh membuat keputusan tanpa perlu nasihat iaitu yang pertama dalam hal pemilihan Menteri Besar dan kedua, soal pembubaran Dewan Undangan Negeri. "Dalam membuat keputusan menyentuh kedua-dua perkara itu, Sultan tidak perlu bertindak atas nasihat sesiapa.
    Maka itu rakyat Negeri Selangor harus sedar dan bangkit melihat bahawa "Langkah Kajang" yang di cetus oleh YB Rafizi telah bertukar menjadi "Langkah Kejang"

  4. Pak Kadiaq says:

    AlJuburi ni sememangnya bodoh.. hidup cuma mengharapkan punaisihat2 di sekelilingnya je. Dan para punaisihat lak walau mengaji tinggi tapi bodoh & bangang. Akhirnya tersungkur bakal PM ni & kini sedang melangkah menuju penjara.. TAHNIAH.. kah kah kah kiok!!

  5. Dalam sejarah Tanah Melayu, seorang dari parti yg memecat keahlian masih menjadi pemimpin memimpin kerajaan negeri... ADUN Bebas.... cantikkkk..!!

  6. Anonymous says:

    Itu sudah pasti..bukan kah itu matlamat an..War tubuhkan pkr? Hanya utk membalas dendam semata2. Dah dia keluar penjara..kempen sini sana ape dia ade buat utk rakyat?

  7. Anonymous says:

    Duli Tuanku bijak menangani issue ini, tidak ikut emosi dan terikut ikut rentak anwar...bijak kerana bertanya macam mana sokongan terhadap Khalid, a very simple question, and a short quick reply...masiha da sokongan..so Khalid carry on as MB hingga ada perkembangan terbaru...PKR dah mula nak main kotor nak buat onar..nak kacau pihak istana untuk memberi tahu cakap Khalid tak betul...bersama lah kita berdoa supaya Khalid remains as MB, dan ramai exco PKR keluar dan buktikan kebenaran tetap benar walaupun terpaksa di caci dan di maki oleh anwar...yang penting..hidup tenang dengan perinsip hidup yang mulia...tidak menipu..

  8. Anonymous says:

    DAP & PKR kena checkmate oleh TSKI dan UMNO. Umno (12 Adun) + PAS (15 Adun) + 2 (TSKI & PA) = 29 ADUN berbanding PKR & DAP = 27. TSKI dpt sokongan majoriti. DAP & PKR bakal hilang kerusi exco. Pandai2 tupai melompat, mereka terlupa katak2pun boleh melompat juga. Apa pun PKR dan DAP perlu majoriti mudah sebanyak 29 ADUN untuk undi tak percaya. Kalau 28-28, mandat DYMM untuk TSKI jadi MB lagi tidak boleh digugat.

  9. CEO Siber says:

    (( Sidang Tertutup )) -Penyelesaian Akhir Krisis MB Selangor

    Hakikat yg pasti, UMNO takut terkubur di Selangor Jika Wan Azizah menjadi MB Selangor... Mungkin Ya!

    UMNO perlu menerima hakikat ini yg memulakan drama ini berlarutan kerana mengumumkan Anwar bersalah kes liwat beberapa hari sblm sempat bertanding di kajang... Kemaruk kuasa di negeri termaju ini, menjadikan UMNO sanggup buat apa saja... Tapi tak mungkin pd Wan Azizah.. UMNO sudah berada di jalan mati...

    Tapi, jika pemimpin lain yg menjadi MB selangor, mungkin UMNO mempunyai jalan2 lain yg lebih mudah!

    Tawaran yg ditawarkan UMNO hanyalah cerita dongeng...

    Konflik Anwar dan Khalid bersifat sementara..

    Khalid akan pulang ke pangkuan PKR melalui Anwar juga sebenarnya..

    Jadi, jangan susah hati sgt ye :)


    Sumber
    >>> Klik Di Sini

  10. Anonymous says:

    yg smua org nampak sekarang ni PKR yg tengah haru biru tinggal masa nak terlungkop ja ....tak nampak pun UMNO terdesak nak Selangor??!!

    PKR desperado nak mantain Selangor takut dapat balik ke UMNO...biasa la curi Selangor dulu pun kes jaja air liur jaa...

    mencuri/merompak ni berdosa (walupun dikaburi system pilihanraya).

    inilah akibat nyer kalau mencuri...

    pendek kata rakyat msia yg menyokong PR adalah mereka yg menyokong kewujudan pencuri/perompak.

    P/S: Bila PKR pecat TSKI dan Sultan pulak perkenan jawatan beliau...hujan turun dengan lebatnyer semalam...

    Tanda2 kebesaran Allah SWT.

    habis la PKR ...hancur dgn sendirinya

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.