..

..

TERKINI ! KHALID IBRAHIM DEDAH DAP PENENTANG KERAJAAN ISLAM SELANGOR !!

on Friday, August 8, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim malam ini menuduh DAP sebagai menentang “kerajaan Islam adil dan amanah” pimpinan beliau selepas parti itu dikatakan akur dengan keputusan PKR mahukan Khalid berundur.


“Saya cuba untuk jalankan tugas dengan baik dan bertanggung jawab seperti yang disyariatkan Islam dan diharapkan rakyat Selangor,” kata Menteri Besar itu.

“Saya buktikan (pimpinan Islam) ….., walaupun DAP kata kita tak betul malah kerajaan yang dipimpin Islam tak amanah dan tipu,” kata Khalid di majlis Solat Hajat Perdana di kediaman rasmi Menteri Besar di sini.

Khalid berkata walaupun DAP mengambil pendirian sebegitu, ” hakikatnya orang bukan Islam lebih gemar kita mentadbir mereka,” katanya di majlis berkenaan yang bertemakan “Munajat Selamatkan Gaza dan Selangor Bumi Bertuah” di sini,

Ini kali pertama Khalid “menyerang” DAP secara terbuka dan menggunakan sentimen anti-Islam terhadap parti itu sejak kemelut mengenai kedudukannya sebagai menteri besar tercetus.

Serangan politik itu dibuat susulan keputusan DAP menyokong tindakan PKR mencalonkan Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail untuk menggantikan Khalid sebagai MB Selangor.

PKR mendakwa Khalid tidak lagi berwibawa memegang jawatan itu dan MB itu kini berhadapan tindakan displin termasuk kemungkinan dipecat daripada parti yang disertainya tujuh tahun lalu - SuaraTV


4 Responses

  1. Anonymous says:

    DAP MEMANG ANTI ISLAM SEJAK DITUBUHKAN..

  2. Anonymous says:

    kamu baru sedarke khalid..itu pun setelah nak dibuang ataupun lebih tepat lagi dah dijatuhi hukuman mati.kami dah tahu lama dah dan kami dah beri peringatan dan amaran berkenaan DAP INI.DAP DAPAT SOKONGAN PADU DARI ORANG ORANG CINA diselangor , jelas sekali undi orang orang melayu dari pas membantu hasrat Dap untuk berkuasa melalui pkr.Dengan pelantikan khalid dari pkrr maka hajat Dap untuk memerintah selangor sudah tetcapai.lihatlah setiap kali khalid berucap setiap kali itulah cina dap berada disebelah khalid melihat kertas ucapan yang dibaca .merika Dap yang sebenarnya memandu khalid.tapi bila khalid dah sedar dan dah mula bijak memerintah dan bertindak melawan perintah DAp maka dap mendesak pkr pecat khalid inilah yang terjadi diselangor.ini semua angkara binatang yang bernama Anwar.Anwar ni sangup buat apa saja sebab anwar sudah berada didalam gengaman Dap laknattullah.Hanya orang Melayu selangor saja yang mampu untuk menentukan nasib orang Melayu dan raja terpihara.......Sedarlah wahai penyokong pas dan pkr kamu semua dah diperkudakan dan diperbodohkan oleh pemimpin parti kamu dan Dap.Sekarang ini sudah tiba masanya orang orang melayu bertindak dan mainkan DAp balik......kia lihat siapa yang kena.......lepas ini ingatlah sampai mati pun jangan percaya pada cina dan india. pesan pada anak cucu jangan percayakan cina dan yahudi kerana meria itu sama saja.

  3. Anonymous says:

    Apa kata sekiranya TS Khalid dipecat, kita semua rakyat Selangor beramai-ramai berkumpul di stadium Shah Alam. Kia PROTES habis habisan. REFORMASI! REFORMASI! REFORMASI! REFORMASI!

  4. sokonglah Khalid anak jati Selangor utk menjadi menteri besar sehingga tamat tempoh. Org luar Selangor yg beria-ia utk menjadi MB Selangor tidak mempunyai agenda utk membela nasib rakyat negeri Selangor selain utk memenuhkan tembolok mereka serta kroni2 mereka, tai nasib rakyat akan dibiarkan begitu shj. mereka ini tiada jati diri anak negeri Selangor dlm jiwa mereka.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.