..

..

SAIFUDDIN TERSILAP LANGKAH , KENA CHECKMATE KHALID TAK SAMPAI 24 JAM !!

on Monday, August 4, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


Tak boleh cara lain selepas Hadi & Nik Aziz menyokong Khalid  Ibrahim  , taktik kotor tuduhan salahlaku & penyelewengan   terpaksa juga  digunakan PKR untuk menendang MB Selangor ini .

Menariknya tak sampai 24 jam , Khalid relaks saja menangkis tuduhan fitnah ini dengan mencabar Saifudin agar membuat laporan SPRM  dan Bank Negara untuk membuktikan dirinya bersalah .

Taktik  memburukan imej dan intergriti Khalid adalah untuk menghakis sokongan  PAS & rakyat Selangor sekaligus membolehkan mereka menobatkan Wan Azizah sebagai MB .

Apakah Khalid akan menyaman Saifudin jika tuduhan fitnah ini tidak benar ??

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menafikan terlibat dalam salah laku seperti yang dituduh PKR, malah mencabar partinya membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Menteri besar Selangor itu menyangkal dakwaan terlibat dalam urus niaga jualan tanah seperti didedah Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution di Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.

 "Saya memandang serius tuduhan salah laku yang dilemparkan oleh Setiausaha Agung Keadilan Datuk Saifuddin Nasution. 

 "Saya menafikan dakwaan ini kerana tidak benar sama sekali," kata Khalid dalam satu kenyataan hari ini. Khalid juga mencabar Saifuddin supaya melaporkan kepada SPRM dan Bank Negara dengan segera bagi membuktikan tuduhan ke atas dirinya benar.

 "Maka beliau (Saifuddin) dan rakan-rakan dalam Keadilan sepatutnya membuat laporan dengan kadar segera kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Bank Negara Malaysia," katanya. Beliau juga menyatakan kesediaan untuk bekerjsama jika disiasat pihak pihak berkuasa.

 "Saya mengambil kesempatan ini untuk menyatakan kesediaan untuk memberikan sepenuh komitmen dan kerja sama sekiranya ada siasatan dijalankan terhadap saya," katanya. Khalid turut tidak menolak tindakan undang-undang akan diambil ke atas pemimpin dalam PKR susulan tuduhan yang dilemparkan kepadanya. 

"Saya berhak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap kenyataan fitnah yang dilemparkan terhadap saya," katanya. Menteri besar dua penggal itu pada ketika ini berdepan kemungkinan disingkirkan partinya sendiri.

 Awal hari ini, Saifuddin mendedahkan Khalid terlibat dalam aktiviti meragukan membabitkan urus niaga jualan tanah di negeri itu. Saifuddin berkata, urusan jualan tersebut berlaku sejurus selepas tempoh sebulan Khalid mencapai penyelesaian luar mahkamah kes hutang dengan Bank Islam.

 Saifuddin berkata, Eco World memperoleh 125 hektarah yang dijual oleh Tropicana Corp Berhad yang membelinya sebelum itu daripada kerajaan negeri Selangor pada April 2013. Katanya, urusniaga penjualan kepada Eco World berlaku pada 19 Mac 2014 selepas penyelesaian hutang Bank Islam dengan Khalid pada Februari 2014. Malahan, Saifuddin juga mendakwa penjelasan Khalid mengenai penyelesaian tersebut tidak menyakinkan dan integritinya dipersoalkan. – 4 Ogos, 2014. -


3 Responses

  1. Anonymous says:

    Respect ah si Khalid ni....dia bukan sebarangan orang yang boleh di buli oleh si nwar dan keluarga.

  2. Anonymous says:

    Muar dh fening.telan mati bini.luah mati gundik.khalid memang berani.dlm pkr ramai pak turut.termasuk khalid.tapi sekarang tidak lagi.

  3. Anonymous says:

    Khalid cukup hebat. Layak untuk jadi Presiden PKR yang sebenarnya.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.