..

..

PERTAMA KALI DALAM SEJARAH ,KETUA MENTERI MENGAKU TAK TAHU ISU NEGERI SENDIRI !!

on Tuesday, August 5, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 CommentsAgak kelakar bila seorang CM Penang yang cukup serba tahu jika ada isu menyentuh negerinya tiba-tiba  tak tahu ada pesta sukan bogel telah berlansung & video tersebar meluas di media sosial .

Jika seorang bekas Ketua Hakim Negara membicarakan tentang hak orang Islam di P.Pinang terhakis  , beliau lantang membidas menggelarkan dia rasis dan mahu cetus perkauman . 

Tapi bila menyentuh soal aktiviti tidak bermoral seperti pesta bogel dilakukan di negeri terus dia cakap tak tahu dan lepaskan perkara ini kepada  polis untuk siasat. 


Mudah sekali cakap ...mana pergi PBT (MPPP) , agensi kerajaan yang menjaga kawasan itu ??  Kenapa tak suruh mereka siasat juga ...tak kan nak harap POLIS je ...


macam ni tak payah la jadi CM ...cakap je tak tau ..hahaha
Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng hari ini mengakui tidak mengetahui mengenai penganjuran Pesta Sukan Bogel di Teluk Bahang yang tersebar menerusi YouTube sejak semalam.

Guan Eng berkata, beliau akan menyerahkan perkara itu kepada polis dan pihak berwajib untuk menjalankan siasatan. 

Beliau berkata, kerajaan negeri tidak pernah membenarkan atau memberi lesen terhadap penganjuran pesta sukan bogel berkenaan dan akan menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan. 

"Kita tidak pernah membenarkan sukan seumpama ini dijalankan di Pulau Pinang dan pihak berkuasa tempatan (PBT) juga tidak pernah mengeluarkan lesen untuk penganjurannya,"katanya pada sidang media di sini sebentar tadi.

Dalam YouTube berdurasi 5 minit 56 saat memaparkan sekumpulan lelaki dan wanita dalam keadaan bogel sedang melakukan aktiviti seperti melukis di badan di sebuah pantai dipercayai di Taman Negara dekat Teluk Bahang di sini.

Selain melukis pada badan, mereka turut melakukan beberapa aktiviti lain seperti lari berganti-ganti, berenang di atas manusia serta tarian gangnam.


3 Responses

  1. Lepas ni pelancongan PP mesti meletup dengan kemasukan pelancong yg suka berbogel,tahniah

  2. Anonymous says:

    Itu lah saja dia boleh kata...i dont know..i dont know......kasi siasat sama polis ma..
    Bukan kerja saya....tapi issue negeri bukan dia punya...boleh bau serupa hidung babi ma...lue jgn mahu tipu la tailo...orang bukan bodoh macam lue la tokong. Gue punya telor banyak gatal la tokong.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.