..

..

PAS DAH JADI PERKASAM , KETUM TUNJUK KUASA HANTAR WAN AZIZAH CALON MB

on Monday, August 18, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsTAK SAMPAI 24 JAM LEPAS MESYUARAT AJK PAS PUSAT , TERUS  ANWAR  BUAT LAGI MESYUARAT YANG ME PAS   DENGAN MENAMAKAN 1 NAMA SAHAJA IAITU WAN AZIZAH SEBAGAI CALON MB SELANGOR KEPADA SULTAN SELANGOR .

WALHAL PAS MAHU 2 NAMA IAITU WAN AZIZAH DAN AZMIN DIHANTAR ...

TERNYATA KINI PAS TELAH DIKENCINGKAN LAGI SUAMI JIJAH YANG LICIK  MENUNJUKKAN KUASA & MENGESAHKAN PAS HANYA KALDAI SAHAJA YANG MENURUT PERINTAH WALAUPUN TERPAKSA U TURN   .
- Mesyuarat majlis pimpinan pakatan pembangkang sebulat suara menamakan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal Menteri Besar Selangor yang baharu.

Keputusan tersebut sekali gus menolak cadangan Jawatankuasa Kerja Pas Pusat pagi ini yang turut mencadangkan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali sebagai calon untuk jawatan itu selain Wan Azizah.

Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, keputusan itu telah ditandatangani oleh beliau sebagai wakil PKR bersama Setiausaha Agung DAP yang belum disahkan, Lim Guan Eng yang mewakili partinya manakala Pas diwakili Timbalan Presidennya, Mohamad Sabu.

Menurut beliau, surat cadangan pencalonan Wan Azizah akan dipersembahkan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah esok bagi memohon perkenan baginda.
"Kita menghargai keputusan Pas untuk kekal dalam pakatan pembangkang serta keperluan pakatan menggantikan jawatan Menteri Besar Selangor. Malah, kita juga mengambil maklum dan menghargai pencalonan Wan Azizah dan Azmin untuk jawatan Menteri Besar.

"Bagaimanapun, Azmin tegas dengan keputusan beliau untuk kekal menyokong keputusan parti bagi menamakan Wan Azizah sebagai calon Menteri Besar Selangor," katanya dalam sidang akhbar selepas mesyuarat itu, di sini hari ini.

Yang turut hadir Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub; Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Sementara itu, Mohamad memaklumkan sokongan Pas terhadap keputusan itu dan turut menyokong usaha pakatan pembangkang mempersembahkan perkara itu kepada Sultan Selangor.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.