..

..

MB SELANGOR : DEKLARASI PERMATANG PAUH 1998 DIUNGKIT KEMBALI , ANWAR LANGGAR APA DIKATA !

on Sunday, August 10, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
Pemecatan Khalid Ibrahim kini diungkit balik penyokong PKR mengenai deklarasi Permatang Pauh dilaungkan Anwar Ibrahim ketikan dipecat dulu 1998 . 

Ternyata apa dilaungkan Anwar kini beliau langgar dan lakukan kepada Khalid demi lantik bini sebagai MB Selangor yang tiada pengalaman dalam pentadbiran  .

Rakyat Selangor terutama penyokong PR telah tertipu dengan kata-kata Anwar  dah hari ini beliau menzalimi pemimpin PKR sendiri . 


 Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dinasihatkan ingat kembali Deklarasi Permatang Pauh 1998.

Pengerusi Pakatan Anak Selangor Menyokong Menteri Besar (Pasmeb) Petaling, Hanafiah Husin mendakwa, deklarasi tersebut menyentuh soal larangan kronisme, nepotisme dan rasuah.

“Anwar Ibrahim harus ingat balik Deklarasi Permatang Pauh 1998. Antaranya melarang, membenci dan melaknat, nepotisme, kronisme dan membenci rasuah.

“Tapi apa yang dah jadi sekarang di Selangor? Rakyat kini diperdayakan dan hanya dimomokkan dengan Langkah Kajang.

"Dana Selangor yang banyak itu digunakan untuk kepentingan parti,” katanya kepada pemberita ketika ditemui, hari ini.Beliau turut menyentuh soal  sikap Anwar yang dilihat membuat keputusan dahulu sebelum membincangkannya.

“Di sini kita lihat bagaimana rakusnya rejim Anwar melantik isterinya sendiri tanpa persetujuan pakatan lain.

“Apa yg berlaku sekarang, buat keputusan dulu baru bincang. Ini bukan demokrasi tapi diktator. Kalau Karpal ada, dia akan kata 'Anwar you have done enough',” katanya.

Kira-kira jam 2 petang tadi, dijadualkan berlangsungnya demonstrasi Pasmeb bagi menyatakan sokongan kepada  Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim namun terpaksa ditunda atas nasihat Abdul Khalid sendiri


4 Responses

 1. Anonymous says:

  Anwar menyangka semua penyokong PKR hanya mahu menyokong beliau bukan mahukan reformasi sebenar yg dilaungkanya semasa beliau tersepit dulu.Anwar langusng tidak belajar dari sejarah kerana beliau sendiri sentisa melupakan sejarah.Berapa ramai pemimin PKR yg telah keluar meninggalkan beliau keran mendapati slogan rfomasi yg di laungkan oleh beliau adalah ksong belaka,malah mereka mendapati Anwar lebih teruk dari individu yg di kritik Anwar ,inilah hakikatnya.

 2. Anonymous says:

  Kesian mika... tertipu berkali kali....memang dah nak nasib badan... dilahirkan untuk dijadikan alat org yg menipu... ( hamba zaman Nano)

 3. Anonymous says:

  Laaaaa baru sedar ke yg Nuar ni saorang Munafik....tapi masih percaya. Ingat tak dulu tahun 1974 Nuar pernah buat demonstrasi kat Baling KEDAH....dia kata orang Baling banyak yg kebulur tak dapat makan nasi...tapi penyokong percaya...
  Rupa rupanya betul..penyokong Nuar Aljub ni ada 2 kategori..
  Pertama: Golongan Oppotunis..
  Kedua: Lembu yg ada otak tapi tak berakal.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.