..

..

KERAJAAN DAP TIADA KENA MENGENA TAMAN NEGARA PP SATU PENIPUAN

on Saturday, August 9, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 CommentsBila berlaku isu memalukan & mencemarkan kerajaan DAP , Guan Eng selalunya cuba menuding jari kepada pihak lain untuk dipersalahkan  seperti mana isu pesta bogel di Taman Negara P.Pinang .

Beliau semaksimum mungkin menafikan kerajaan DAP daripada terbabit hingga mendakwa kerajaanya tiada kena mengenai langsung . 

"  Guan Eng berkata, kejadian itu berlaku di Taman Negara Pulau Pinang (TNPP) dan kawasan berkenaan di bawah kendalian Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar serta tidak ada kena-mengena dengan kerajaan negeri atau pihak berkuasa tempatan (PBT) "


Sebenarnya adalah satu penipuan dan hari ini ia dibongkarkan oleh Pengerusi BN P.Pinang Teng Chang Yeow di sidang media khasnya  dengan mendakwa merujuk kepada Akta Taman Negara 1980 , ia memberikan kuasa kepada kerajaan negeri bagi  mengawal dan menguruskan taman negara  berkenaan . 

Pendedahan Chang Yeow juga   membuka pekung pembohongan terang-terang kepada rakyat P.Pinang bahawa kerajaan DAP sebenarnya mempunyai kuasa ke atas taman negara. 

Jangan kerana ada isu memalukan negeri terus kerajaan DAP melepaskan tangan atau melarikan diri daripada bertanggungjawab .


4 Responses

  1. Anonymous says:

    kepala lancau lu...

  2. Anonymous says:

    Walau apa pun pesta tersebut adalah akibat ada pihak yg mereasakan negeri berkenaan sudah jadi hak mutlak mereka dan mereka boleh buat apa yg mereka suka.Inilah akbatnya bila kekuatan Melayu Islam sudah berpecah belah,mereka semua sudah di pandang lekeh sebagai 'penumpang' di negeri berkenaan.

  3. Org Melaka yang bodoh... nak jd CM Penang...dia tu sapa nak halang anak-anak Penang nak guna nama PULAU PINANG dlm apa event sekalipun... bangsat AKA Anak Haram Lim Kit Kencing Tiang Besi dari Melaka nak saman anak-anak jati Penang guna nama Pulau Pinang. Undang-undang dlm kerajaan pun tak reti... ada lawyer kerajaan Negeri tak nak guna. Cakap lepas saja... Universiti of Chinese Taipei (Taiwan) ajaq budaya menentang kerajaan Pusat seperti mana Taiwan mahu keluar dari Republik of China.

  4. Anonymous says:

    Dasar cina keturunan penyokong kominis

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.